Anne sütünden 25 farklı toksik materyal çıktı

Anne sütünden 25 farklı toksik materyal çıktı
ABD’de yapılan bir araştırma, anne sütünde 25 farklı tür toksik materyal bulunduğunu ortaya çıkardı. Araştırmada ilk kez anne sütünde bu maddeler bulunduğu belirtildi.ABD’de yapılan bir araştırmada anne sütünde tam 25...

ABD’de yapılan bir araştırma, anne sütünde 25 farklı tür toksik materyal bulunduğunu ortaya çıkardı. Araştırmada ilk kez anne sütünde bu maddeler bulunduğu belirtildi.

ABD’de yapılan bir araştırmada anne sütünde tam 25 toksik madde bulundu. Bunlar arasında “bromefonol adlı madde de var. Bu madde “alev geciktirici madde olarak” da biliniyor. Yangınların engellenmesinde kullanılan bu madde plastik, televizyon, ev aletleri ve elektronik cihazlarda kullanılıyor.

Elsevier Environmental Pollution dergisinde yayınlanan araştırmada bromlu alev geciktiricilerin yaklaşık 75 kimyasaldan oluşan bir tür olduğu belirtilerek bu kimyasalların bazı eski versiyonlarının çok zehirli oldukları için 1970'lerde yasaklandığı belirtildi. Ancak maddenin daha yeni versiyonlarının ürünlere geri dönmeye başlaması endişelere yol açtı.

Yaratacağı diğer sorunların yanı sıra, sözkonusu maddelerin çoğu çocuklarda hafıza bozukluğu, artan dürtüsellik, bozulmuş motor beceriler, azalmış dikkat ve genel olarak daha düşük zekaya yol açıyor. Bazı kimyasalların kanserojen olabileceği de araştırmanın bulguları arasında yer alıyor.

Toxic Free Future'dan toksikolog ve araştırmanın katılımcılarından Erika Schreder, kimyasalların özellikle gelişmekte olan çocuklar için güçlü nörotoksinler olduğunun düşünüldüğünü ve bulguların "rahatsız edici" olduğunu söyledi.Araştırmanın diğer yazarları, "Bu bileşiklerin üretimi ve kullanımı devam ediyor. Hükümetler şirketlerden bunların kullanımlarına son vermelerini ve daha güvenli çözümlere geçmelerini isteyene kadar çocukların sağlığını etkilemeleri muhtemel" diye yazdı.