Avrupa'da günlük vaka sayısı 100 bini aştı

Avrupa'da günlük vaka sayısı 100 bini aştı
Dünyada, Ağustos ayından bu yana korona vakalarında ciddi bir yükseliş kaydediliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da önceki gün 109 bin 740 vaka tespit edildiğini belirterek günlük vaka sayısında ilk kez 100 bin sınırının...

Dünyada, Ağustos ayından bu yana korona vakalarında ciddi bir yükseliş kaydediliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da önceki gün 109 bin 740 vaka tespit edildiğini belirterek günlük vaka sayısında ilk kez 100 bin sınırının aşıldığını açıkladı.

Vaka sayısı 850 bine dayanan İspanya, Avrupa'da en kötü durumdaki ülkelerin başında geliyor. Bir hafta içinde bin 330 kişinin hayatını kaybettiği İspanya'da, açık havada da maske takmak zorunlu.

FRANSA SAĞLIK BAKANI UYARDI

Fransa'da Cuma akşamı 20 bin 339 yeni vakanın tespit edilmesiyle rekor bir seviye kaydedildi. Sağlık Bakanı Olivier Véran, durumun daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu. Koronayla mücadelede örnek gösterilen Çekya'da da durum kötüye gidiyor. Çekya'da 14 gün içinde 100 bin 374 yeni vaka tespit edildi.

İTALYA'DA VAKA SAYISI YENİDEN YÜKSELİŞTE

Avrupa'da salgından en çok etkilenen İtalya'da durum kontrol altına alınmaya başlamıştı. Ancak vaka sayıları yeniden yükselişe geçti. İtalya'da Cuma günü 5 bin 372 yeni vaka tespit edildi. İtalyan hükümeti, açık havada maske takma zorunluluğu dahil korona önlemlerini yeniden sertleştiriyor.