Burun spreyi viral yükü yüzde 99 azaltıyor

Burun spreyi viral yükü yüzde 99 azaltıyor
Kanadalı ilaç şirketi SaNOtize’nin Covid tedavisi için geliştirdiği burun spreyinin Faz 3 klinik araştırma sonuçları açıklandı. Buna göre, SaNOtize’nin çığır açtığı iddia edilen tedavisinin COVID-19’a karşı yüzde...

Kanadalı ilaç şirketi SaNOtize’nin Covid tedavisi için geliştirdiği burun spreyinin Faz 3 klinik araştırma sonuçları açıklandı. Buna göre, SaNOtize’nin çığır açtığı iddia edilen tedavisinin COVID-19’a karşı yüzde 99 etkili olduğunun onaylandığı belirtildi.

COVID-19 hastalarında SARS-CoV-2 viral yükünde tedaviden sonraki 24 saatte yüzde 94’ten fazla, 48 saatte ise yüzde 99’dan fazla bir azalma olduğu tespit edildi. SaNOtize’nin Nitrik Oksit Burun Spreyinin (NONS), COVID-19’un seyrini kısalttığı ve COVID-19’un bulaşmasını önleyebilen güvenli ve etkili bir antiviral tedaviyi temsil ettiği belirtildi. Hindistan ilaç düzenleyicisi, risk grubunda bulunan COVID-19’lu yetişkin hastaların tedavisi için kullanım onayı verdi. SaNOtize tedavisinin, virüsü üst solunum yollarında öldürerek kuluçkaya yatmasını ve akciğerlere yayılmasını önlemek için tasarlandığı açıklandı.

“İYİ HABER”
Gelişmeyi Twitter hesabından paylaşan Prof. Dr. Güner Sönmez de şu ifadeleri kullandı: “İyi haber; Covid tedavisi için geliştirilen burun spreyi SaNOtize’nin faz 3 sonuçları; viral yükü 24 saatte yüzde 94, 48 saatte yüzde 99 azaltıyor. PCR negatifliğini 8 günden 4 güne indiriyor. Üst solunum yolundaki virüsleri öldürerek akciğere inmesini engelliyor.”