Canan Karatay: Covid aşısı bağışıklık sistemini çökertti, kızamık diye örtbas etmeye çalışıyorlar

Canan Karatay: Covid aşısı bağışıklık sistemini çökertti, kızamık diye örtbas etmeye çalışıyorlar
Canan Karatay, koronavirüs aşısına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karatay; koronavirüs aşısı olanlarda uyuz, zona, beyin ve kalp hastalıklarının çok arttığını belirtti. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını...

Canan Karatay, koronavirüs aşısına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karatay; koronavirüs aşısı olanlarda uyuz, zona, beyin ve kalp hastalıklarının çok arttığını belirtti.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını tekrar korku saldı. Halk sağlığı uzmanları, Delta ve Omicron varyantlarından sonra yeni bir salgın türünün yayıldığını söyledi.

Yeni bir COVID aşısının önümüzdeki ay çıkması beklenirken, sağlık uzmanları ülke çapında Koronavirüs'ün Omicron formunun bir varyantı olan "Eris" nedeniyle hastaneye yatışların artacağını söylüyor.

Yeni Varyant İçin Yeni Aşı Yolda

Sağlık kuruluşları ve CVS gibi büyük eczane zincirleri, Omicron varyantına karşı geliştirilen yeni COVID aşısını önümüzdeki aydan itibaren erişime açacaktı. Ancak Eris varyantıyla yeni çalışmaların sinyalleri verildi.

Prof. Dr. Canan Karatay, yeni varyantla yeni aşıların geleceği konuşulurken Covid aşısına ilişkin yeni açıklamalar yaptı.

Canan Karatay şu ifadeleri kullandı:

COVID aşısı olanlarda cilt döküntüsü, uyuz, zona, beyin ve kalp hastalıkları çok arttı. Bağışıklık sistemini çökertti, kızamık diye örtbas etmeye çalışıyorlar.

"Suçlu aşı değil bağışıklık sistemimiz"

Öte yandan Virolog Semih Tareen, Karatay'ın iddialarının sorulması üzerine Covid19 aşısının hastalığa sebep olup olmadığına dair detaylı bir açıklama metni paylaştı.

Tareen, "Suçlu bakteri değil, herhangi bir aşı değil, burada suçlu bizim mükemmel olmayan bağışıklık sistemimiz. Ciddi Covid vakalarında gördüğümüz akciğer hasarı ve ölümlerinin sebebi aslında virüs değil, aşı değil. Sebep bağışıklık sistemimizin Covid enfeksiyonuna karşı harekete geçmesi sonucu oluşturduğu akciğer hasarı. Sistemimizin uyarılması sonucu oluşan bağışıklık molekülleri (bunlara sitokin diyoruz ve bu duruma sitokin fırtınası diyoruz)" diyerek aşı sonucu olan yan etkilerin aşılardan değil evrimleşme sürecinde mükemmel safhaya gelmeyen bağışıklık sisteminden kaynaklandığını ifade etti.