En kolay bakılabilen ev bitkisi hangisi?

En kolay bakılabilen ev bitkisi hangisi?
Evde bitki bakmakta zorlanıyorsanız, daha az sulama gerektiren ve daha az ışığa ihtiyaç duyan bir bitki kurtarıcı olabilir.1. Yılbaşı ÇiçeğiEğer çok üşengeç bir yapınız olmasına rağmen çiçek bakmak istiyorsanız bu...
Evde bitki bakmakta zorlanıyorsanız, daha az sulama gerektiren ve daha az ışığa ihtiyaç duyan bir bitki kurtarıcı olabilir.

1. Yılbaşı Çiçeği

Eğer çok üşengeç bir yapınız olmasına rağmen çiçek bakmak istiyorsanız bu kesinlikle Yılbaşı Çiçeği olmalı. Rengine hayran bırakan bu çiçeklere sahip bu bitkinin bakımı son derece basittir. Kış aylarında çiçek açar ve bu genellikle yılbaşı dönemine denk gelir. İnsanlar ve hayvanlar için zehirli değildir.

Işık: Aydınlık yerleri sever ama direkt gün ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Daha az ışık alan yerlerde de oldukça iyi sonuçlar verebilir.

Su: Toprağın yüzeyi kuruduğunda sulayın.

Yılbaşı Çiçeği - Yalçın Peyzaj | Bahçenize Dair Herşey

2. Pers Kalkanı

Pers Kalkanı olarak da bilinen strobilanthes dyeriana, çok az bakım gerektiren bir bitkidir. Nadiren hastalıklara yakalanan bu bitki, rengi sayesinde kesinlikle evinizin daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca toksik de değildir.

Işık: Ev içerisinde gölge ama aydınlık yerleri sever.

Su: Toprağının üzeri kuruduğunda sulamakta fayda var. Nemli kalması yeterlidir.

3. Kalanşo (Kalanchoe)

Kalanşo, bakımı kolay olduğu kadar güzel bitkidir. Aslında çok az bir bakımla hem içeride hem de dışarıda büyütülebilir. Katy çiçeği olarak da bilinen bitkinin 125 farklı türü vardır. Kediler ve köpekler için toksiktir.

Işık: Gölgede olmaktan hoşlanır ancak ışık alan bir yerde de rahatlıkla yaşayabilir.

Su: Az miktarda sulayın ve sulamalar arasında toprağın kurumasını bekleyin.

Kalanşo Çiçeği Bakımı: 5 Adımda Uzun Ömürlü Kalanchoe'lar