Gazeteci Altan Sancar "Eris"e yakalandım demişti; Sağlık Bakanlığı numuneyi inceliyor!

Gazeteci Altan Sancar "Eris"e yakalandım demişti; Sağlık Bakanlığı numuneyi inceliyor!
Gazeteci Altan Sancar dün yaptığı açıklamayla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Türkiye'de görülmedi' dediği koronavirüsün varyantı "Eris"e yakalandığını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı, Sancar ailesinden numune aldı....

Gazeteci Altan Sancar dün yaptığı açıklamayla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Türkiye'de görülmedi' dediği koronavirüsün varyantı "Eris"e yakalandığını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı, Sancar ailesinden numune aldı. İnceleme sonucunda hastalığın Eris kaynaklı olup olmadığı anlaşılacak.

Gazeteci Altan Sancar, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla koronavirüsün Eris varyantına yakalandığını açıklamıştı. Sancar, “Covid-19’un her varyantına yakalanmış biri olarak, Eris’i boş geçemezdim. Aile boyu yakalandık, ilk yakalandığımız ve aşısız olduğumuz dönem kadar ağır geçiyor. CRP değerini yükseltecek kadar ağır geçiyor. Geçti, gitti sandığımız koronavirüs hala aramızda yayılmaya devam ediyor” demişti.

İki gün içinde belli olacak

Sancar, söz konusunu paylaşımını sildi. Sağlık Bakanlığı, Sancar ailesinden yeni bir numune aldı. Gazeteci Sancar, süreci şöyle duyurdu:

"Sağlık Bakanlığı ekipleri inceleme yapmak üzere yeni bir numune aldılar. İnceleme sonrası bilgilendirme yapılacağını belirttiler. Bundan sonraki süreç kendilerinin kontrolünde olacak.

Bakanlık alınan numuneyi inceleyecek, 48 saat içinde açıklama yapılacak. En yetkin laboratuvarın bu konuda çalıştığını belirttiler. Ben de ilk tweeti bu nedenle sildim. Bana verilen ilk bilgi bu yöndeydi, ancak bakanlığın dönüşünü bekleyeceğiz."