İlgezdi: Koronada ölümlerin sebebi AKP iktidarı

İlgezdi: Koronada ölümlerin sebebi AKP iktidarı
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüse bağlı ölümlere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. 15 Ağustos’tan bu yana Covid-19 kaynaklı ölümlerin 150’nin altına hiç düşmediğini belirten İlgezdi,...

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüse bağlı ölümlere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. 15 Ağustos’tan bu yana Covid-19 kaynaklı ölümlerin 150’nin altına hiç düşmediğini belirten İlgezdi, “Son 6 aydır haftada binden fazla vatandaşımızı Covid nedeniyle kaybediyoruz. Tüm Covid ölümlerinin sebebi Bakanlık ve iktidardır” ifadelerini kullandı. ANKA’nın aktardığına göre, İlgezdi’nin açıklaması şöyle:

“Sağlık Bakanlığı önleyebileceği ölümleri sadece seyretmektedir. Hem böyle ölümlere izin verdiği için hem de bu ilaçların Türkiye’ye getirilip insanlara ulaştırılmadığı için hastaların vebali Sağlık Bakanlığı’nın üzerindedir. 15 Ağustos’tan beri günlük ortalama 202 yurttaşımızı yitiriyoruz. Her kayıp çok önemlidir. Sayın Bakan ‘Endişe etmeyin, hastalık eskisi kadar güçlü değil’ derken günde ortalama 202 kişinin öldüğünü unutuyor galiba. Yurttaşımızın ölümüne sebep olanlar bu politikayı tercih edenlerdir. Sahte başarı vurguları ile bu süreci yönetemezsiniz. Ölümlerin sebebi alınmayan önlemler, bilimsellikten uzak yapılan çalışmalardır. Ve tüm covid ölümlerinin sebebi Bakanlık ve iktidardır.”