İngiliz turist kırmızı listeden çıktı

İngiliz turist kırmızı listeden çıktı
İngiltere, Türkiye’yi, 17 Mayıs’tan beri tuttuğu kırmızı listeden 22 Eylül itibariyle çıkarma kararı aldı. Bu kararla Türkiye, “Seyahat edilebilir ülkeler” arasına girerken İngiltere’ye seyahatlerde zorunlu otel karantinasının...

İngiltere, Türkiye’yi, 17 Mayıs’tan beri tuttuğu kırmızı listeden 22 Eylül itibariyle çıkarma kararı aldı. Bu kararla Türkiye, “Seyahat edilebilir ülkeler” arasına girerken İngiltere’ye seyahatlerde zorunlu otel karantinasının kaldırılması gerekiyordu.

Ancak Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nin yaptığı duyuru, alınan kararın sadece İngilizlerin Türkiye’ye gelmesini kolaylaştırdığı, Türk vatandaşlarının İngiltere’ye gitmeleri durumunda yine karantina zorunluluğu olduğunu ortaya koydu.

Büyükelçiliğin duyurusuna göre, “Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları” yeterli olacak. Ancak her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar (ülkemizde yapılan aşılar da halen bu kategoridedir) ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanlar, kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girecekler.
Bu durumda BionTech gibi İngiltere’nin de kabul ettiği aşıları Türkiye’de vurdurmuş olanlar karantina şartından muaf olamayacaklar. Bu uygulama, hem kafaları karıştırdı hem de “Türkiye’de yaptırılan BionTech aşısı farklı mı” sorusunu akıllara getirdi.