İstanbul Tabip Odası Başkanından Covid uyarısı: Varyant aşısı getirilmeli, önlemler tekrar kamuoyuna duyurulmalı

İstanbul Tabip Odası Başkanından Covid uyarısı: Varyant aşısı getirilmeli, önlemler tekrar kamuoyuna duyurulmalı
Tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de Corona virüsü tekrar etkili olmaya başladı. Ankara Hacettepe Üniversitesi, hastane içerisinde pozitiflik oranının 24 saatte yüzde 3’ten yüzde 20’ye çıktığını açıkladı... Nüfusu...

Tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de Corona virüsü tekrar etkili olmaya başladı. Ankara Hacettepe Üniversitesi, hastane içerisinde pozitiflik oranının 24 saatte yüzde 3’ten yüzde 20’ye çıktığını açıkladı... Nüfusu 20 milyona yaklaşan İstanbul'da da vakaların arttığına dikkat çeken İTO Başkanı Nergis Erdoğan, "Varyant aşısı getirilmeli ve de maske gibi önlemlerin tekrar kamuoyuna duyurulmalı" dedi.

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Nergis Erdoğan “Sahadan gelen bilgilere göre Covid vakaları gerçekten artmış durumda. Dünyada Eris varyantı ortaya çıkmış durumda, sahadan, ülkemizde de arttığına dair bilgi alıyoruz” diyerek “Fakat burada ülkemize dair çok temel problemler var” dedi. Erdoğan yapılan hataları şöyle sıraladı:

"Birincisi, test yapılmıyor. Yapmadıkça da vaka sayısını bilemezsiniz. İkincisi, varyant analizi yapılmıyor. Varyant analizi yapılarak, ülkemizdeki gerçek Eris vakalarının saptanması gerekiyor. Üçüncüsü, özellikle 65 yaş üzeri insanlar için varyant aşısının getirilmesi gerekiyor. Çünkü şimdiki aşıların varyanta karşı çok da yeterli olmadığı biliniyor. Dördüncüsü, maske konusunda dikkatli olmaları hususunda insanlar uyarılmalı.”

"Dikkatli olunması gerekiyor"

Eris varyantının, Covid-19’a göre daha hafif olmasının insanları yanıltmaması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Covid’e ait bir varyant olması nedeniyle öldürücülüğü diğer enfeksiyonlara göre yüksektir. Dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle yaşlılarımızı korumak açısından öncelikle test yapılması, daha sonra varyant analizi yapılması, bu insanlara dönük aşıların getirilmesi ve de maske gibi önlemlerin tekrar kamuoyuna duyurulması gerekiyor”