Obeziteyi önlemeye yönelik çarpıcı araştırma: ‘Elde ettikleri heyecan verici’

Obeziteyi önlemeye yönelik çarpıcı araştırma: ‘Elde ettikleri heyecan verici’
İş insanı Murat Ülker, kendi internet sayfasında, en büyük küresel sağlık problemlerinden olan obeziteyi önlemeye yönelik çarpıcı bir araştırmadan bahsetti.Prof. Dr. Gökhan HotamışlıgilHarvard Üniversitesi Sabri Ülker...

İş insanı Murat Ülker, kendi internet sayfasında, en büyük küresel sağlık problemlerinden olan obeziteyi önlemeye yönelik çarpıcı bir araştırmadan bahsetti.

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil

Harvard Üniversitesi Sabri Ülker Center’daki ekibiyle birlikte araştırmayı yürüten Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in çalışmalarını anlatan Ülker, “Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil Hoca takdir edilesi insanlardan biri. Yıllardır obeziteyi, yani insanlığın temel sorunlarından biri olan şişmanlığı önlemeye yarayan araştırmalara kafayı taktı ve Harvard Üniversitesi Sabri Ülker Center’daki ekibiyle birlikte (bu gençlerden bazıları da müthiş gelecek vaad eden genç Türk bilim insanları) hayatlarını bu sorunu çözmeye adadılar” dedi:

“Son dönemde prestijli dergilerde yayınladıkları makaleler, şişmanlığı önleme konusunda çalışmalarının meyvelerini verdiğini bize gösteriyor. Elde ettikleri sonuçlar oldukça heyecan verici. Bırakalım Sabri Ülker Center’a verdiğimiz destek nedeniyle bulguların Ülker ailesi olarak övünç kaynağı olmasını, bu uğurda gösterilen çaba bile insanlığa yapacağı katkılar nedeniyle Ülker’i Ülker yapan herkes için “amel” defterine yazılacak bir iyilik niteliğinde.”