Omicron çocukları derinden etkiledi: Hastaneye yatışlar dört kat arttı

Omicron çocukları derinden etkiledi: Hastaneye yatışlar dört kat arttı
Omicron ile ilgili ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 5 yaş altı çocuklar üzerindeki etkileri üzerine yeni verilerini yayımladı. CDC, Omicron dalgası sırasında çocukların Covid-19 sebebiyle hastaneye yatma olasılığının...

Omicron ile ilgili ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 5 yaş altı çocuklar üzerindeki etkileri üzerine yeni verilerini yayımladı. CDC, Omicron dalgası sırasında çocukların Covid-19 sebebiyle hastaneye yatma olasılığının Deltaya göre dört kat daha fazla olduğunu söyledi.

Delta varyantının daha baskın olduğu 1 Temmuz - 18 Aralık tarihleri arasında her 100 bin çocukta 1,8 çocuğun hastaneye kaldırıldığını söyleyen CDC, Omicron’un baskın olduğu 19 Aralık 2021’den 22 Ocak 2022’ye kadar olan dönemde bu oranın 7,1’e yükseldiğini aktardı. Aşı almaya uygun olmayan 4 yaşına kadar olan çocukların Omicron dalgasından en fazla etkilenen grup olduğu belirtildi.

Raporda, aşılanmamış gençlerin Covid-19 ile ilişkili komplikasyonlar nedeniyle hastaneye yatırılma olasılığının Covid-19 aşısı olan gençlere göre altı kat daha fazla olduğu vurgulandı.