Önlemler bir bir kaldırılıyor

Önlemler bir bir kaldırılıyor
Covid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle hükümetin birçok eyalette yarı OHAL tedbirlerini hayata geçirdiği Japonya’da, günler sonra ilk kez OHAL’siz döneme girildi. İlk olarak 9 Ocak’ta Okinawa, Yamaguchi ve Hiroshima eyaletlerinde...

Covid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle hükümetin birçok eyalette yarı OHAL tedbirlerini hayata geçirdiği Japonya’da, günler sonra ilk kez OHAL’siz döneme girildi. İlk olarak 9 Ocak’ta Okinawa, Yamaguchi ve Hiroshima eyaletlerinde ilan edilen ve kapsamı bir dönem 36 eyalete kadar genişletilen uygulama, son olarak etkili olduğu 18 eyalette de dün itibariyle son buldu. Günlük yaşamı kısıtlamak yerine, restoran ve benzeri kalabalık alanlarda insan trafiğini azaltmayı hedefleyen tedbirlerin, Tokyo ve komşu eyaletleri Chiba, Kanagawa ve Saitama ile Aichi, Osaka ve Kyoto da dahil 18 eyalette kaldırılması ile Japonya’da sosyal yaşamın normale dönmesi bekleniyor. Öte yandan Japonya’da önceki gün 27 bin 701 yeni vaka tespit edildi, son 24 saatte 58 kişi hayatını kaybetti.

SUUDİ ARABİSTAN’DA AŞI KARTI VE PCR KARARI
Suudi Arabistan da Covid-19 salgını kapsamında ülkeye gidenler için uygulanan tüm kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke dışından gelenlere uygulanan aşı kartı ve PCR testi ibraz etme zorunluluğu ile karantina uygulaması dahil tüm kısıtlamaların kaldırıldığı kaydedildi. Söz konusu kararın, aşı programındaki hedef kitlenin yüzde 99’unun aşılanması ve vakaların yüzde 4’lerin altına gerilemesi göz önünde bulundurularak alındığı ifade edildi.