Prof. Dr. Küçük’ten ‘maske’ uyarısı: 3-4 saatte bir değiştirilmeli

Prof. Dr. Küçük’ten ‘maske’ uyarısı: 3-4 saatte bir değiştirilmeli
Korona salgınıyla beraber yaklaşık 2 yıldır günlük hayatın bir parçası haline gelen maskelerin 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem...

Korona salgınıyla beraber yaklaşık 2 yıldır günlük hayatın bir parçası haline gelen maskelerin 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, aksi takdirde maskenin koruma görevini kaybettiğini hatırlattı.

‘KİMİSİ 24 SAATTE BİR DEĞİŞTİRİYOR’
Maskeyi cebe ya da gelişigüzel masa üzerine koymanın doğru olmadığını belirten Prof. Dr. Küçük, “Temiz bir peçetenin üzerine tersi gelecek şekilde koyabiliriz. Kimisi dirseğine kimisi çenesinin altına kimisi de 24 saatte bir değiştiriyor. Bazı kişilerin de ceplerinde taşıyarak haftalık maske kullandığını maalesef görmekteyiz. Salgının bu kadar yayılması ve maalesef toplumumuzda da son zamanlarda bir rehavet söz konusu. Bu tarz olumsuz davranış şekillerinden, uygun olmayan davranış şekillerinden ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.