Türkiye'nin en büyük özel hayvan hastanesi VetAmerikan açıldı

Türkiye'nin en büyük özel hayvan hastanesi VetAmerikan açıldı
Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları), bilgi, birikim ve tecrübesini hayvan sağlığı alanına da taşıyarak VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ni hayata geçirdi.Amerikan Hastanesi, Bodrum Amerikan Hastanesi, Amerikan Tıp...

Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları), bilgi, birikim ve tecrübesini hayvan sağlığı alanına da taşıyarak VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ni hayata geçirdi.

Amerikan Hastanesi, Bodrum Amerikan Hastanesi, Amerikan Tıp Merkezi ve Koç Üniversitesi Hastanesi’ni çatısı altında toplayan Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları), hayvan sağlığını merkezine alan ve Türkiye’de bir sağlık kuruluşu çatısı altında ilk kez hizmet verecek olan VetAmerikan Hayvan Hastanesi’ni hayata geçirdi. Koç Healthcare, bu yatırımla modern teknolojisi ve yaklaşımıyla veteriner sağlık hizmetleri alanına da öncülük etmeyi hedefliyor.

VetAmerikan Hayvan Hastanesi’nin açılış törenine, Koç Holding A.Ş. Şeref Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları) CEO’su Dr. Erhan Bulutcu’nun yanı sıra, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın katıldı.

Türkiye’de bir sağlık kuruluşu çatısı altında ilk kez hizmet verecek olan VetAmerikan, alanında uzman geniş veteriner hekim kadrosuyla çalışmalarını yürütecek. 7.500 metrekare kapalı alan ile 8 kattan oluşan ve Avrupa’nın en büyük özel hayvan hastanelerinden biri olan VetAmerikan, modern teknolojisi ve yaklaşımıyla da veteriner sağlık hizmetlerinde Türkiye’nin en büyük özel hayvan hastanesi olarak öncülük yapmayı hedefliyor.

Dr. Erhan Bulutcu: Sağlığa yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz

Kaliteli sağlık hizmetinin tüm canlılara erişilebilir olması gerektiğini söyleyen Koç Healthcare (Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları) CEO’su Dr. Erhan Bulutcu sözlerine şöyle devam etti:

“Yenilikçi yaklaşımla en güncel teknolojileri bir araya getiren ve uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunan Koç Healthcare (VKV Sağlık Kuruluşları) olarak, şimdi de veteriner sağlık hizmetleri alanına öncülük ediyor ve Türkiye’de bir ilki hayata geçiriyoruz. Veteriner dünyasının beşeri olarak adlandırdığı insan sağlığı ile artık günümüzde ailemizin bir bireyi olan hayvanlarımızın sağlığını aynı sağlık organizasyonu altında topluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına girerken canlıya saygı farkındalığı yaratmak istiyoruz. Veterinerlik dünyasına insan sağlığında olduğu gibi kurumsal bakış açısı kazandırmayı amaçlıyoruz. Veteriner hekimlerimiz dahil hizmet veren herkesin görev ve sorumluluklarının belli olduğu, sonuçlarının hastayla paylaşıldığı, kendini sorgulayan ve kalite standartlarıyla geliştiren kurumsal bir organizasyon. Bu konuyla ilgili bilgi teknolojilerine ciddi altyapı yatırımı yaptık. Herkes cep telefonlarındaki aplikasyon ile tanı ve tedavilerini, ameliyat notlarını, taburcu özetini ve tıbbi görüntülerini anında görüp istedikleriyle paylaşıp ikinci görüş alabilecekler. Yani çağımıza uygun şeffaf bir sistem. VetAmerikan Hastanesi insan sağlığında uyguladığı modern teknolojileri hayvan sağlığında da hayata geçiriyor. Örnek vermek gerekirse; Radyoterapi hizmeti veren Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın 7. ülkesi olacağız. Hastanelerimizin tüm teknik altyapısını ve iş akışlarını Amerikan ve uluslararası evcil hayvanlar birliğinin hastaneler standartlarına göre dizayn ettik. Ülkemizdeki ilk akredite olan ilk hastane olacağız.