Uzmanlar yanıtladı: Maske, geri mi dönüyor?

Uzmanlar yanıtladı: Maske, geri mi dönüyor?
Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), COVID-19 vakalarının az da olsa artış göstermesi üzerine özellikle risk grubundakilere maske çağrısında bulundu.80 yaş ve üstü başta olmak üzere, kalp ve diyabet hastalarının...

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), COVID-19 vakalarının az da olsa artış göstermesi üzerine özellikle risk grubundakilere maske çağrısında bulundu.80 yaş ve üstü başta olmak üzere, kalp ve diyabet hastalarının maske takması gerektiğine dair uyarılar yapılırken dünya genelinde “Maskeler geri mi geliyor?” sorusu gündeme geldi. Uzmanlar bu soruyu şöyle yanıtladı:

Koronavirüs'ün yeni varyantı Eris'in hızla yayılması sonrası, "Maskeler geri mi geliyor?" sorusu gündeme geldi.

Hürriyet'ten Buse Özel'e konuşan Türk TORAKS Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. İpek Candemir, "Bu varyantın hızla yayılmasına karşın hastalık şiddetinde bir artış izlenmemiş olması sevindirici. BA.2.86 varyantı ise ‘İzlenmesi gereken varyantlar’ olarak güncellendi. Şu anki gözlemlerimize göre bu varyantın seyrinde grip önlemlerinin ötesine geçilmeyecek gibi görünüyor" dedi. 

"Takılması faydalı olacaktır"

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nden Dr. Berna Kömürcüoğlu da "Vaka sayısının artması durumunda ileri yaştaki kişilerin ve kronik rahatsızlığı olanların kapalı alanda önlem amaçlı takması korunma açısından faydalı olacaktır" diye konuştu.