Vakaların arttığı 8 ilde ilave yoğun bakımlar devrede

Vakaların arttığı 8 ilde ilave yoğun bakımlar devrede
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 29 Ocak-4 Şubat’ı kapsayan illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Haritada önceki haftaya göre, en çok vaka artışı yaşanan 10 il Samsun, Tokat, Ordu,...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 29 Ocak-4 Şubat’ı kapsayan illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Haritada önceki haftaya göre, en çok vaka artışı yaşanan 10 il Samsun, Tokat, Ordu, Uşak, Artvin, Giresun, Karabük, Amasya, Çorum ve Adana oldu. İlk 10’daki 8 şehrin Karadeniz Bölgesi’nde yer almasının ardından bu kentlerde yoğun bakım ünitelerinin sayıları artırıldı. Rize’de 3 olan yoğun bakım ünite sayısı da vaka yoğunluğu nedeniyle 5’e çıkarıldı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, aile içi buluşmaların bölgede fazla yaşandığını belirterek, “Toplu buluşmalardan uzak durulmalı çünkü bu buluşmalar sırasında içerlerinden biri pozitifse, bütün aileye ulaşmış oluyor. Ev ve aile içi buluşmalar hiç güvenli değil. Dikkatli olmak lazım” dedi.

“COVID-19 YAŞ AYRIMI YAPMIYOR”
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral da yarıyıl tatili yoğunluğu ile iller arası seyahatlerin yansımalarının yaşandığını vurguladı. Demiral, “Son 2 hafta verilerine baktığımız zaman 100 binde bin 350 gibi vaka pozitifliğimiz oldu. Dolayısıyla vatandaşlarımızı biraz daha tedbirli olup, maske mesafe, temizlik kurallarına uymaya ve aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.