ŞANSSIZLIK(!) MI?

Futbolda şans faktörüne kolay kolay inanmam. Yedi otuz iki ’ye, iki kırk dört olan üç direğin arasından top, kurallara göre geçti mi ona bakarım. Gol atamazsan, gözünün yaşına kimse bakmaz. Mağlup olursun veya elenirsin. Ama dün gece öyle bir maç oynandı ki, bu düşüncemi tekrardan gözden geçirmem gerekecek. Maç boyunca oyuna hakim olan Trabzonspor, bir penaltı kaçırdı, iki golü de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

1-0’lık skorlar, elemeli maçlarda her zaman için sıkıntılıdır. Trabzonspor bu sıkıntıyı yaşadı. Basel, golü de erken bulunca, oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. İyi kapandı, taktik faullerle oyunu soğuttu. Tüm bunların üzerine Trabzonspor’un talihsizliği de eklenince, tur uçtu gitti.

Teknik olarak eleştirilecek çok şey var Trabzonspor’da. Stoperden, sağ bek devşirmeye çalışılmasını, defans kurgusunu, kanatsız oynamayı, ikinci forveti alırken orta sahadan Siopis’i çıkartarak, orta sahayı tamamen rakibe teslim etmeyi konuşabiliriz. Ama fayda yok… Tur gitti, bu saatten sonra istediğin kadar mazeret üret değişen bir şey olmayacak.

Önce Şampiyonlar Ligi, ardından Avrupa Ligi, şimdi de Konferans Ligi’nden elenen, Süper Lige havlu atan takımın bu durunda olmasının sebebi, Abdullah Avcı’dır. Geçen sene kazanılan şampiyonluğun sarhoşluğunu yaşıyor halen hoca. Takım, Türkiye Kupası haricinde, her alanda knock-out oldu. Bu başarısızlığı birisinin sahiplenmesi gerekiyor. Hem Abdullah Avcı hem de yönetim, bu durumun sorumlusudur. Sezonu kapatan Visca’nın yerine bir oyuncu bulamamak, takımı tek kanatla oynamaya zorlamak, nasıl bir futbol anlayışıdır bilemiyorum? Yetersiz transferleri yapan yönetim, onaylayan Abdullah Hoca… Buyursunlar çıkarsınlar Trabzonspor’u bu halden…

‘Araba devrilince, yol gösteren çok olur’ derler. Araba devrilmeden yolu göstermek için sezon başından bu yana yazıyorum. Herkes, Trabzonspor’un doğru yolda olmadığını gördü de yönetim ile hoca göremedi. Bu saatten sonra bari Türkiye Kupası kaçmasa… Eğer o fırsatta kaçacak olursa ne yönetim kalır ne de Avcı…

Basel, Türkiye Liginde olsa ilk beşin içinde olurlar ama şampiyonluğa oynayamazlar. Çok koşuyorlar, iyi kapanıyorlar. Diri bir takım, Futbolu, bilerek ve takım halinde oynuyorlar. Dün gece, gol de erken bulup, şanslarının da yardımı ile turu geçtiler. Bir tur daha gitmeleri, benim için çok büyük sürpriz olur.

Ülke puanı içinde Trabzonspor’un elenmesi çok kötü oldu. Türkiye, bu maç öncesi 13. sıradaydı. Onuncu sırada sezonu bitirmek, lig şampiyonumuzun Şampiyonlar Ligine doğrudan gidebilmesi için çok önemli. Kalan üç takımla (Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivas) bunu başarabilmek zor olacak. Arkadaki rakibimiz İsviçre… Takipçimizin takımına elenmek daha da kötü oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00