6 bin nüfuslu Posof Belediyesi’nin 36 milyon borcu çıktı

6 bin nüfuslu Posof Belediyesi’nin 36 milyon borcu çıktı
Ardahan'ın 6 bin nüfuslu Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci, belediyenin mali tablosuna ilişkin konuştu. Demirci,” 36 milyon lira bir borcumuz çıktı. Bunun yanında da beş kuruş paramız yok kasamızda" dedi.

Ardahan'ın 6 bin nüfuslu Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci, "Yaklaşık 36 milyon lira bir borcumuz çıktı. Türkiye'deki diğer alınan belediyeler gibi bizi şaşırtmadı. Bunun yanında da beş kuruş paramız yok kasamızda. Keşke aldığımız belediyede yapılan borcun karşılığı olsaydı, bizi en çok üzen bu oldu" dedi.

Ardahan'ın Gürcistan'a sınır ilçesi olan ve 6 bin 340 vatandaşın yaşadığı Posof ilçesi toplam 36 milyon lira borcu ile gündemde. Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci, CHP Genel Merkezi'nde başlayan "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği ÇalıştayI"na katıldı. Belediye borçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Demirci, şunları söyledi:

"Yaklaşık 36 milyon lira bir borcumuz çıktı. Türkiye'deki diğer alınan belediyeler gibi bizi şaşırtmadı. Bunun yanında da beş kuruş paramız yok kasamızda. Keşke aldığımız belediyede yapılan borcun karşılığı olsaydı, bizi en çok üzen bu oldu. İnşallah bunun üstesinden geleceğiz. Daha göreve gelmeden en başında biz zaten şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğimizi vatandaşımıza söyledik. Belirli periyotlarla biz bu durumumuzu sürekli paylaşacağız, 6 ay bir yıllık süreç içerisinde bu borcu azaltacak ve vatandaşımıza verdiğimiz sözü tutacağız. Vatandaşımız bir kere daha gördü ki bu artık iktidarın işi değil tamamen kişilerin ve yönetenlerin işi. Biz CHP'nin sosyal belediyecilik anlayışyla gerekli hizmeti, ahlakı belediyelere getireceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Süreç içerisinde yeniden bir durum olursa bunu da zaten paylaşıyor oluruz.

"Halkımıza mahcup olmayacağız"

Afyon Büyükşehir Belediyesinde makam odasından ''kamera ve böcek çıkmasını'' değerlendiren Demirci, "Bu olayın aslı ispatlandı mı onu bilmiyorum ama yap