Abdulkadir Selvi: Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye darbe anayasasıyla yönetiliyorsa bu Türk siyasetinin ayıbıdır

Abdulkadir Selvi: Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye darbe anayasasıyla yönetiliyorsa bu Türk siyasetinin ayıbıdır
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı erdoğan'ın “En ideal anayasa metnini bulmak için gelin konuşalım, müzakere edelim.”  sözleri üzerine Erdoğan'ın kararlı olduğunu söyledi.Selvi, 12 Eylül'de yapılan sempozyumu...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı erdoğan'ın “En ideal anayasa metnini bulmak için gelin konuşalım, müzakere edelim.”  sözleri üzerine Erdoğan'ın kararlı olduğunu söyledi.

Selvi, 12 Eylül'de yapılan sempozyumu hatırlatarak, "Sadece sempozyumdaki konuşması değil, Erdoğan yeni anayasa konusunda kararlı. Meclis açıldıktan sonra AK Parti yeni anayasa için partilerin kapısını çalacak. İktidar-muhalefet ayrımı yapmadan siyasetin yeni anayasayı birinci gündem maddesi yapması gerekir. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye darbe anayasasıyla yönetiliyorsa bu Türk siyasetinin ayıbıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, '12 Eylül yönetiminin ülkemizin kalbine sapladığı en büyük hançer, 1982 darbe anayasasıdır. Bu hançeri çıkarmak da siyasetin görevidir' dedi.

Selvi, "Darbe ile mücadelenin yolu önce darbe anayasasından kurtulmaktan geçiyor. Yeni anayasa çabasını sadece Erdoğan’ın bir çağrısı olarak görmek yanlış. Bu aynı zamanda 12 Eylül darbesiyle hesaplaşma demektir" ifadelerini de yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın.