Abdulkadir Selvi: Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekilliği veren Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 10 oyu olan Akşener’e neler vermez ki?

Abdulkadir Selvi: Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekilliği veren Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 10 oyu olan Akşener’e neler vermez ki?
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan yazsında çarpıcı bir iddiada bulundu. Selvi'ye göre, yerel seçimlere ittifaksız gireceğini açıklayan İyi Parti Meral Akşener, "siyaseten racon kesmeye hazırlanıyor. Akşener’in...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan yazsında çarpıcı bir iddiada bulundu. Selvi'ye göre, yerel seçimlere ittifaksız gireceğini açıklayan İyi Parti Meral Akşener, "siyaseten racon kesmeye hazırlanıyor. Akşener’in yakın çevresine, “Artık hiçbir şey almadan verme devri bitti, aldığımız kadar destek vereceğiz” dediğini iddia eden Selvi, İyi Parti liderinin yol haritası hakkında şu ifadeleri kullandı:

"CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçileceğini düşünüyormuş. “Kılıçdaroğlu seçildikten sonra bize gelecek. Çünkü başka çaresi yok. Koltuğunu koruması için yerel seçimleri kazanmaya ihtiyacı var. Kılıçdaroğlu’nun seçim kazanmasının tek yolu yerel seçimde bizimle yapacakları işbirliğinden geçiyor.

Kılıçdaroğlu gelince, şu kadar büyükşehiri, şu kadar il belediyesini ve şu kadar ilçeyi bize bırakın diyeceğiz, kabul etmekten başka şansı yok. Bu kez önce alıp sonra destek vereceğiz.

İttifak aleyhindeki bu kadar keskin çıkışlardan sonra Meral Akşener bunu yapar mı? Yapar.

Peki Kılıçdaroğlu bunu kabul eder mi? Eli mecbur. Başka çaresi yok. Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekilliği ve cumhurbaşkanı yardımcılıkları veren, yüzde 2 oyu olan Ümit Özdağ’a MİT Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık veren Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 10 oyu olan Akşener’e neler vermez ki?"

Yazının tamamı için tıklayın.