Abdullah Akın kimdir?

Abdullah Akın kimdir?
2 Nisan 1983 tarihinde Elazığ'da doğan Abdullah Akın;  ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2006 yılında mezun olan Akın, aynı alanda Tezli...
2 Nisan 1983 tarihinde Elazığ'da doğan Abdullah Akın;  ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2006 yılında mezun olan Akın, aynı alanda Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

 

2010 yılında Türkiye'nin ilk LED ampul üretim tesisi olan bir yatırımı Elazığ'a kazandırdı. Bu başarı, ona "Yılın Mucidi" ve "Yılın İnovatif Yatırımı" ödüllerini getirdi. Ayrıca, 2018 yılında Türkiye'nin ilk milli ve yerli silah taktik fenerini üreterek Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılmak üzere NATO onayı aldı.

 

Elazığ'da faaliyet gösteren birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda da görev alan Akın, uzun süredir MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak da savunma sanayisine katkıda bulunmaktadır.

 

2020 yılında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından Elazığ İl Başkanı olarak atanan Akın, 2023 Milletvekili Seçimleri'nde 28. Dönem Elazığ 2. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi.

 

Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Saadet Partisi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Elazığ Belediye Başkan Adayını belirledi. Abdullah Akın, Saadet Partisi'nin Elazığ Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. İşte Akın'ın özgeçmişi: