Ağır hasta hükümlü Tanboğa'nın babası: Oğlum serumla yaşıyor, serbest bırakılsın

Ağır hasta hükümlü Tanboğa'nın babası: Oğlum serumla yaşıyor, serbest bırakılsın
Diyarbakır’da 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen İsmail Tanboğa , 29 gündür kaldırıldığı hastanede tedavi görüyor. Sağlık durumunun ağırlaştığı belirtilen Tanboğa’nın babası Abdullah Tanboğa,...

Diyarbakır’da 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen İsmail Tanboğa , 29 gündür kaldırıldığı hastanede tedavi görüyor. Sağlık durumunun ağırlaştığı belirtilen Tanboğa’nın babası Abdullah Tanboğa, serumlarla yaşayan oğlunun serbest bırakılarak tedavisinin yapılmasını istedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre: Diyarbakır T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve 29 gündür hastaneye kaldırılan ağır hasta hükümlü İsmail Tanboğa’nın sağlık durumu ağırlaşıyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2015 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen İsmail Tanboğa'ya cezaevinde önce mide kanseri teşhisi konuldu. Ancak yapılan tetkikler sonucunda midesinde ciddi gastrit ve ülser olduğu belirtilirken, Tanboğa’nın daha sonra yapılan muayenelerde hastalığına bir teşhis konulamadı.

29 gündür hastanede tedavi görüyor

“Şiddetli kansızlık, ağız, boğaz ve sırt yaralanmaları, böbrek hastalıkları, diş dökülmesi ve şiddetli kusma” gibi birçok hastalığı bulunan Tanboğa, üç yıldır mama ile besleniyor. Tanboğa, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine 3 Kasım’da Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 29 gündür hastanede tedavisi süren Tanboğa’nın sağlık durumunun daha da kötüye gittiği belirtildi.

Milyonda bir görülen hastalık ihtimali

Tanboğa'nın babası Abdullah Tanboğa, oğlunun sağlık durumunu öğrenmek için 26 Kasım'da Diyarbakır’a giderek doktoruyla görüştüğünü ifade ederek, oğlunun sağlık durumunun kritik bir evreye geçtiğini aktardı. Tanboğa, “Oğlumun tedavisiyle ilgilenen doktor, idrar yolunda daralma olduğunu ve tuvalete gidemediğini söyledi. Yine akciğerlerinde kitle ve başında bir damarın tıkandığını ifade etti. Doktor şu anda 35 kilo olduğunu söyledi. Hastanede olduğu bu süre zarfında kilosunda herhangi bir artış olmamış. Kilo almakta zorluk çekiyor. Çünkü yediği her şeyi kusuyor. Doktorlar hastalığını teşhis edemediklerini söylüyorlar. Teşhis edememelerinin de iki nedeni olduğunu söylüyorlar. Biri hastane cihazlarından kaynaklı olma ihtimali, diğeri de milyonda bir görülen bir hastalığı olma ihtimali olduğunu söyledi. Şu anda hastanede takılan serumlarla yaşıyor” dedi.

“Bir hafta sonra ameliyat olacak”

Oğlunun ameliyat olacağının bilgisini veren Tanboğa, “Yine doktor bize yediği yemeğinin kusma nedeninin psikolojik olması üzerinde durduklarını ve bunun içinde psikiyatriye yönlendirdiklerini ve psikoloğun da psikolojik olmadığı teşhisini yaptığını aktardı. Nöroloji, üroloji, kardiyoloji ve birçok branştan doktorlar bakmış. Ancak teşhis koyamıyorlar. Bu yüzden doktorlar Ankara veya İstanbul’a götürülüp tedavi edilmesini öneriyor. Bu şekilde hayati tehlikesi olduğu sürece cezaevine gönderemeyeceklerini söylediler. Hastane heyetinin toplanıp bunun için karar vermesini bekliyorlar. İdrar yolunda aşırı bir kapanma var. İdrara çıkamıyor. Bu yüzden bir hafta sonra ameliyat olacak. Bir an önce bırakılmasını ve gereken tedavinin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.