Ahmet Türk: Silahlı korumalar oturuma girdi, provokasyon var

Ahmet Türk: Silahlı korumalar oturuma girdi, provokasyon var
Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığı' iddialarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Krize ilişkin Ahmet Türk konuştu

Tolga Balcı

Yaşanan kriz ile ilgili tarafların açıklamaları kamuoyu gündeminde yerini korurken İçişleri Bakanlığı ise olaya ilişkin müfettişlerin görevlendirildiğini açıklamıştı.

Yaşanan krize ilişkin Gazete Pencere’ye Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve AKP’li Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir açıklamalarda bulundu.

Demir: Daha önceden aradık

AKP’li Yeşilli Belediye Başkanı ve Mardin Büyükşehir Meclis üyesi Hayrettin Demir krize ilişkin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü aradıklarını ve haberlerinin olduğunu daha sonra Meclis’te oturumun başlamasıyla birlikte İstiklal Marşı’nın okutulmadığını iddia etti.

Demir, DEM Parti’li üyelerin oylama talep ettiğini ifade ederek “biz buna katılmadık ve ayağa kalkıp İstiklal Marşı’nı okuduk” dedi.

Peki gerçekte neler yaşandı?

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ise Demir’in ifadelerini yalanlayarak İstiklal Marşı ile bir sorunlarının olmadığını ve zaten okunacağı halde AKP’li üyelerin provokasyona giriştiklerini ifade etti.

Türk, Hayrettin Demir’in kayyumun özel kalemini arayarak İstiklal Marşı okunma talebini ilettiğini ancak kayyumun memurlarının Meclis gündemine bunu almadıklarını ifade ederek, “İstiklal Marşı için düzenek hazırlanmış prova bile yapılmış” dedi.

Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis’inde selamlama ile konuşmaya başladığını ve seçilen üyelere hoş geldiniz derken bir provokasyon girişimi yaşandığını söyledi.

Birden ayağa kalkıp ‘İstiklal Marşı okuyacağız’ dediler

Türk, Yeşilli Belediye Başkanı Demir’in selamlama konuşması sırasında birdenbire ayağa kalkarak “İstiklal Marşı’nı okuyacağız” dediğini ve oturumda Meclis sıralarına yerleştirilen silahlı koruma memurları ile kargaşa çıkartıldığını ifade etti.

Polislerin çıkmasını istedik

Meclis oturumunda yaşanan her şeyin kayıt altına alındığını ifade eden Ahmet Türk, silahlı korumaların oturumun dışına çıkartmak istedikleri sırasında itiş kakış yaşandığını ifade ederek “Polisler dışarı çıkartılsın, daha sonra İstiklal Marşı’nı okuyalım” dediğini aktardı.

Bu esnada Demir’in telefonu elline alarak İstiklal Marşı okumaya başladığını ifade eden Türk, AKP grubunun kayyuma mesaj vermek istediğini belirtti.

İstiklal Marşı ile sorunumuz yok

Türk, İstiklal Marşı’nın bu milletin ortak değeri olduğunu, devletin ve Türkiye’de yaşayan halkların değerleri ile sorunları olmadığını ifade ederek yaşananları provokasyon olarak tanımladı. Demir’in olayları farklı bir noktaya çekmeye çalıştığının altını çizen Türk, yaşanan kriz sonrası Yeşilli Belediye Başkanı Demir’in kendisine ulaşmaya çalıştığını ve görüşme talep ettiğini de belirterek Demir’in randevu talebini reddettiğini söyledi.


Yeşilli Belediye Başkanı taciz iddiaları ile gündeme gelmişti

Seçimlerden önce Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'in makam odasında bir belediye personelini taciz ettiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada infial yaratmıştı. Videonun internete düşmesinin ardından personelin belediye ile ilişiğinin kesildiği ifade edilirken, suçlamalar hakkında konuşan Demir "Taciz falan yok, kendisi kızım gibidir" demiş, kadının görevden alınmasını ise "normal bir prosedür" olarak yorumlamıştı.