AKP’den CHP’ye geçti: AKP'li başkan 45 milyon TL borç bırakmış

AKP’den CHP’ye geçti: AKP'li başkan 45 milyon TL borç bırakmış
31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde AKP’li Murat Becerikli döneminden 45 milyon TL'den fazla borç kaldığı açıklandı.

Yeni Mazgirt Belediye Başkanı Ümit Tayhava "Belediyemizin şuan 45 milyon 534 bin lira borç var icralar hariç. İcralarla ilgili bir bilgimiz yok ciddi borcumuz var bu borçların altından nasıl kalkacağız düşünüyoruz." dedi.

cralar hariç 45 milyon borç var"

Artı Gerçek'ten Evren Demirdaş'ın haberine göre, ilçe belediyesinde bir önceki dönem harcamalarda fahiş fiyatlarla faturaların kesildiğini belirten Mazgirt Belediye Başkanı CHP’li Ümit Tayhava, “Belediyemizin şuan 45 milyon 534 bin lira borç var icralar hariç. İcralarla ilgili bir bilgimiz yok ciddi borcumuz var bu borçların altından nasıl kalkacağız düşünüyoruz. bizden önceki belediye başkanının döneminde saçma sapan fahiş fiyatlarla alımlar yapılmış. İller bankasından 6 ayda bir gelen destek amaçlı 1 milyon 300 bin lira para var. Seçimleri kazanmamızın ardından belediyeye gelen bu paranın bir kısmı personel maaşları ve diğer borçlara dağıtılmış” diye konuştu.

"18 bin liralık alıma 333 bin lira fatura kesilmiş"

Alınan malzemelerle ilgili bir bilginin olmadığını sadece faturaların olduğunu söyleyen Tayhava, “Şuan belediye bünyesinde 200 bin lira belediyeye bağlı şirketimizde ise 190 bin lira olmak üzere 390 bin lira kasamızda para var. Belediyenin durumu sıkıntılı bakkal defteri gibi bir gider gösterilip fatura kesilmiş. İş eldiveni, boru, çay demliği, tarzında belediyeye yapılan malzeme alımının toplamda 18 bin lira cüzi bir fiyatı olmasına bu alımlara 333 bin lira fatura kesilmiş. Bu aydan sonra ekonomik olarak sorunlar yaşayabiliriz gelen para ucu ucuna personel maaşlarına yetecek gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.