AKP'li Türkeş'ten Osman Kavala eleştirilerine cevap: Yediği lafı çıkartmak gayreti içinde olanlar bizim radarımızda değil!

AKP'li Türkeş'ten Osman Kavala eleştirilerine cevap: Yediği lafı çıkartmak gayreti içinde olanlar bizim radarımızda değil!
Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına ilişkin Abdulkadir Selvi'nin yazısıyla başlayan tartışmalar AKP'yi karıştırdı. AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten kendisine yapılan eleştirilere yeni bir cevap geldi.

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş ile eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci'ye sert eleştirilerde bulunmuştu. Öncesinde Birinci'nin de Türkeş'i eleştirmesi gündem olmuştu.

Tuğrul Türkeş, kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi. Türkeş'in açıklaması şu şekilde:

"Kamuoyunda 'Kavala davası' diye bilinen ve üzerinde farklı değerlendirmeler yapılan konu ile alakalı açıklama

Bahse konu hususta; Biz sadece bilgiye dayalı ve direkt olarak konuyla alakalı meseleler hakkında konuştuk, bildiklerimizi ve görüşlerimizi paylaştık. Konu hakkında ilgili kanun maddeleri vb. somut gerekçelerle verilen cevaplar ve değerlendirmeler, lehte de olsa aleyhte de olsa baş tacıdır. Boş söz, niyet okuyuculuğu, yediği lafı çıkartmak gayreti ve hakaret etme çabası, slogan siyaseti vb. meseleler bizim radarımız kapsamında değildir.

Üstlendiğimiz Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı görevimiz çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."