Akşener: Manifesto'yu, Kapital'i okumamış salak solcular

Akşener: Manifesto'yu, Kapital'i okumamış salak solcular
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün grup toplantısında kullandığı "Bugün işçisin sen işçi kal, köylüsün sen köylü kal psikolojisini kendine solcu diyen muhteremlerden görüyorum. Yazıklar olsun, yuh olsun. Bu...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün grup toplantısında kullandığı "Bugün işçisin sen işçi kal, köylüsün sen köylü kal psikolojisini kendine solcu diyen muhteremlerden görüyorum. Yazıklar olsun, yuh olsun. Bu arada eminim Manifesto'yu da Kapital'i de okumamış salaklar. İmtihan edebilirim" ifadesi sosyal medyada tepki çekti.

Akşener dünkü grup toplantısında şöyle konuştu:

"Kendini solcu diye tarif eden pek çok gazetecimsi, zamanında gücün elini öpmüştür, güç onu kenara attıktan sonra da solculuğunu keşfetmiştir. Ondan sonra da sınıfsal çelişkinin ne olduğunu bilmeyen cahiller, döner alt sınıftan kabul ettiği bir kadını tahkir eder. Neyin üzerinden? Kabul günü üzerinden tahkir eder.

Ben solun iki şeyini çok benimserim. Birincisi sosyal adaleti, ikincisi sınıfsal çelişkisi. Sınıflar arası geçirgenliği. 15 yıl demokrasiyi sınıflar arası geçirgenliği sağlayan rejim olarak anlattım üniversitede. Doğrudur, giderdim, o kabul günlerinde öğrendiğim yardımlaşma üzerinden o öğrencilerime yardım ettim yardım. Onlara cesaret verdik. Ama bugün işçisin sen işçi kal, köylüsün sen köylü kal psikolojisini kendine solcu diyen muhteremlerden görüyorum. Yazıklar olsun, yuh olsun. Bu arada eminim Manifesto'yu da Kapital'i de okumamış salaklar. İmtihan edebilirim."