Akşener'in talebi üzerine istifa etmişti: İbrahim Özkan yeniden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili seçildi

Akşener'in talebi üzerine istifa etmişti: İbrahim Özkan yeniden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili seçildi
CHP ile iş birliğini savunduğu için Meral Akşener'in talebi üzerine İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan, meclis üyelerinin oylarıyla yeniden başkanvekilliği görevine getirildi.Yerel seçimlerde...

CHP ile iş birliğini savunduğu için Meral Akşener'in talebi üzerine İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan, meclis üyelerinin oylarıyla yeniden başkanvekilliği görevine getirildi.

Yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti’nin işbirliğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talebi üzerine dün (12 Aralık) görevinden istifa etmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz ise, İYİ Parti İBB Grubu'nun oylarıyla İbrahim Özkan'ın yeniden başkanvekili seçildiğini açıkladı. Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Özkan, oylamaya katılan sekiz meclis üyesinden yedisinin oyuyla yeniden seçildi" ifadelerini kullandı.

Partiden istifa ettiği iddia edilmişti

Özkan’ın dün grup başkanvekilliğinden istifa karası alması bazı basın yayın organlarında partisinden de istifa ettiği şeklinde haberleştirilmişti.

bianet’e konuşan Özkan, partisinden istifasının 'şu an' için söz konusu olmadığını söyledi.

Sadece grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini belirten Özkan, “Bazı yerler bu şekilde haber geçiyor ama yanlış anlaşılmalar olmuş sanırım, ben partimden istifa etmedim, İYİ Parti meclis üyesi olarak devam ediyorum” dedi.

İmamoğlu'nun rakibi Suat Sarı'nın görevi sonra erdi

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı, İBB Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. İYİ Parti İBB Grubu, İmamoğlu karşısında aday adayı olduğunu açıklayan Suat Sarı’yı grup sözlüğünden aldı ve yerine Bora Kılıç’ı atadı.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP'nin iş birliği talebini reddetmişti. Talebin reddedilmesini eleştiren Özkan “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" dedi.

Özkan, "Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir" sözleriyle CHP ile işbirliğini savundu.