Ankara, İstanbul ve Hatay Barosu'ndan Can Atalay çağrısı: 8 Eylül saat 14'te AYM önüne bekliyoruz

Ankara, İstanbul ve Hatay Barosu'ndan Can Atalay çağrısı: 8 Eylül saat 14'te AYM önüne bekliyoruz
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay'ın tahliye talebini reddettiği TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 8 Eylül'de karar verecek. Ankara Barosu, Hatay Barosu ve İstanbul Barosu, Can Atalay için bir çağrı yaparak, "Hukukun uygulanması çağrımızı...

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay'ın tahliye talebini reddettiği TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 8 Eylül'de karar verecek. Ankara Barosu, Hatay Barosu ve İstanbul Barosu, Can Atalay için bir çağrı yaparak, "Hukukun uygulanması çağrımızı daha güçlü duyurmak için tüm meslektaşlarımızı 8 Eylül Cuma günü saat 14.00'te Anayasa Mahkemesi önüne bekliyoruz" dedi.

Gezi tutuklusu Can Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde TİP Hatay Milletvekili seçildi ancak tahliye edilmedi. Atalay'ın tahliyesi, Yargıtay tarafından ise reddedildi.

Tahliye talebi anayasanın 14. maddesi gerekçe gösterilerek Yargıtay'daki iki ceza dairesi tarafından da reddedilen Atalay, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. AYM, 8 Eylül'de Can Atalay bir toplanacak.

Barolardan çağrı

Ankara Barosu, Hatay Barosu ve İstanbul Barosu, Can Atalay için bir çağrı yaptı. Çağrıda şöyle denildi:

Meslektaşımız Av. Can Atalay milletvekili seçilmesine rağmen halen tutuklu. Tahliye edilmemesi ise sadece onun değil; seçmenin iradesinin de tutsak edildiğinin göstergesi. Hukukun uygulanması çağrımızı daha güçlü duyurmak için tüm meslektaşlarımızı 8 Eylül Cuma günü saat 14.00'te Anayasa Mahkemesi önüne bekliyoruz.