Tanju Özcan Ankara'ya ulaştı; önce Anıtkabir, sonra Genel Merkez

Tanju Özcan Ankara'ya ulaştı; önce Anıtkabir, sonra Genel Merkez
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Temmuz’da başlattığı "Değişim ve Adalet Yürüyüşü" ile bugün Ankara’ya ulaştı. Tanju Özcan, beraberindekilerle birlikte ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.Bolu’dan Ankara’ya 3...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Temmuz’da başlattığı "Değişim ve Adalet Yürüyüşü" ile bugün Ankara’ya ulaştı. Tanju Özcan, beraberindekilerle birlikte ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bolu’dan Ankara’ya 3 Temmuz’da "Değişim ve Adalet" sloganı ile yürüyüş başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün Ankara’ya ulaştı ve saat 12.00’de Anıtkabir’i ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesinde saygı duruşunda bulunan Tanju Özcan, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Özcan'ın saat 17.00'de CHP Genel Merkezi önüne geleceği bildirildi.

Özcan'ın destekçileri parti binası önünde beklemeye başladı. Üzerinde "değişim" yazan otobüs, parti önünde marş ve seçim şarkıları çaldı. 

Özcan 17.30'de Genel Merkez'e ulaştı. Bolu Belediye Başkanı, Genel Merkez önünde basın açıklaması yaptı.

"Bolu Bey'i nasıl kaçtıysa Bay Kemal de kaçtı"

Özcan, "Şu kardeşiniz 10 günce Bolu'dan "Ayrılma Bay Kemal, Genel Merkez'in önüne geliyorum diyerek çıktı. Bolu Bey'i nasıl kaçtıysa Bay Kemal de kaçtı. Korkunun ecele faydası yok. Değişim zamanı geldi mi o değişim olur. Ben zannettim ki Kemal Bey seçimi kaybedince istifa eder diye bekledim. Hem seçim kaybedecek hem de hiçbir şey olmamı gibi oturmaya devam edecek. Ya yazıklar olsun" dedi.

Özcan'ın destekçileri, "Diktatör Kemal" sloganları atarken Özcan konuşmasını sürdürüyor.

"Tam bir proje"

Özcan'ın açıklamalarından ne çıkanlar şöyle:

"Kendini nasıl aday yaptı? Tam bir proje. Zannediyorsunuz ki Kemal Bey sadece yüzde 1 oyu olmayan partilere 38 vekil verdi. Rifat Hisarcıklıoğlu bile en az 4 vekil yerleştirdi. Biz emeğin değil sermayenin partisi olmuşuz. Başından itibaren yanlış yaptı. Gerçek CHP'lilere hiç fikrini sormadı. FETÖ'cülerle, Sorosçularla, badem bıyıklılarla, 10 Aralıkçılarla, 2. Cumhuriyetçilerle yol yürümeyi dendi. Bir danışmanı vardı. Jeremy Rifkin. Adam milyonlarca lira paramızı aldı, hiç Türkiye'ye bile gelmedi. Bu adam sorunları nereden bilecek. Bunların da hesabının sorulması lazım.

"Ey sayın Kemal Kılıçdaroğlu"

Ey sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yanlış insanlarla yola çıktık, yanlış seçim stratejisi kurdun, HDP'nin kuyruğuna takıldın. İstemeye istemeye insanları sandığa götürdüler, bu Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdirdiler. Bay Kemal'in nasıl bir diktatör olduğunu anlatacağım size. Milletvekili adaylarına belirlenirken örgüte, il başkanlarına sordular mı? Sormadılar. Faik Öztrak, Engin Özkoç... Sen bunlarla yola çıkarsan yolda kalırsın.

"Bay Kemal rol yapıyor"

Siz Bay Kemal'i benim kadar iyi tanımıyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu demokrat falan değil, aslında en az Erdoğan kadar diktatör. Sizin tanıttığınız gibi sakin karakterli değil. Rol yapıyor. Çok kinci. Söyleneni, yapılanı unutmuyor. Atatürkçülüğü bile tartışmalı. Hangi Atatürk ilkesine sahip çıktı? Ve çok büyük bir kötülük yaptı. Laik CHP'ye mezhepçiliği soktu. Yılan gibi soktu."

Koltuk fırlattı

Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fırlarak, "Koltuk meraklısı Bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev" dedi.

"Ey Bay Kemal, seçim böyle kazanılır"

"Bazıları bana nankör diyor. Beni Çankaya'ya, Kadıköy'e, Beşiktaş'a belediye bakanı adayı yapmadı. Zaten ben o kupon belediyelere aday olmazdım. Ben Bolu'da yüzde 34'e karşı 63'le girdim seçime. Ve yüzde 53'e 45 oranında kazandım. Ey Bay Kemal, seçim böyle kazanılır. Şu seçim sadece Tayyip gitsin mi kalsın mı seçimi olsaydı emin olun yüzde 60 Erdoğan gitsin çıkardı. Ya sen nasıl başardın kaybetmeyi?

Birileri mıy mıy ağız ucuyla değişimden bahsediyor. Veya bazıları samimi ama çıkıp benim gibi söyleyemiyorlar. Değişim Genel Başkan'dan başlamalı diyemiyorlar. O koltuk sevdalılarına sesleniyorum. Bay Kemal'e karşı çıksam beni aday yapmaz mı diyenlere sesleniyorum. Bu şekilde aday olsanız ne olmasanız ne? Cesur olun. Sesinizi çıkartın."