“Asgari ücrete yılda en az iki farklı artış oranı belirlenmeli”

“Asgari ücrete yılda en az iki farklı artış oranı belirlenmeli”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avşar, hükümetin asgari ücrete yılda en az iki farklı artış oranı belirlemesi gerektiğini söyledi.Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avşar, hükümetin asgari ücrete yılda en az iki farklı artış oranı belirlemesi gerektiğini söyledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, TBMM’de bugün basın toplantısı düzenledi. Avşar, asgari ücrete yapılacak her türlü artışın “geçici pansuman” olacağını öne sürdü. Hükümetin asgari ücretin yılda bir kez artırılması yönündeki kararıyla ilgili şöyle konuştu:

"Temel ürünlerin fiyatları her gün artıyor, döviz her gün değişiyor, enerji fiyatları sürekli güncelleniyor, nasıl bir kere belirleyeceksiniz asgari ücreti? Biz asgari ücrete yılda en az iki farklı artış oranı belirlenmesi gerektiğini savunuyoruz. İnsanımızın en temel hakkı olan yaşamayı asgari düzeyde sağlamak üzere belirlenen ücreti bir alt sınır olarak görmeniz lazım. Dolayısıyla TÜİK'in uydurma rakamlarıyla değil, gerçek enflasyon değerleri üzerinden bunu hesaplamanız lazım."

DEVA Partili Avşar: Enflasyonu kontrol altına alın

Cem Avşar, asgari ücret artışındaki en önemli konunun enflasyonu kontrol altına almak olduğunu vurguladı. Avşar, “Enflasyonu kontrol altına almadığın sürece bu artışlar hep enflasyon ve fiyat artışlarının, zamların altında kalacak. Bizim yaşadığımız enflasyon maliyetten kaynaklı. Bu maliyetleri kısmak için, maliyet enflasyonunun önüne geçmek için tarım ve hayvancılığa destek var mı?” ifadelerini kullandı.

“Neden gerçek enflasyon yıllardır düşmüyor?”

AKP’nin 21 yıllık iktidarının sonucunda asgari ücretin ortalama ücret olduğunu, yıllardır gerçek enflasyonun düşmediğini, açlık ve yoksulluk sınırının ise gündemde olduğuna dikkat çekti. Avşar, buna dair şunları söyledi:

“Neden 21 yıllık iktidarın sonucunda biz bu ülkede yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşı konuşuyoruz? Neden asgari ücret ortalama ücret oldu? Neden gerçek enflasyon yıllardır düşmüyor? Neden seçim süresi boyunca sıkışınca gaz, seçimden sonra da vergi çıkarıyorsunuz? Neden bu ülkede açlık ve yoksulluk sınırı her gün gündemimizde? Bu girilen yoksulluk cenderesinin tek sorumlusu var, o da sizsiniz ve ittifakınız.”

Avşar, Meclis’te görüşmeleri süren bütçenin sermayeyle yandaşın yanında; üretici, mavi yakalı, işçi ve emekçinin karşısında olduğunu kaydetti.