ATA Partisi'nden AKP'ye kapatma davası

ATA Partisi'nden AKP'ye kapatma davası
ATA Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin AKP’ye kapatma davası açmak için dosya hazırladığını belirtti.ATA Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, TELE1’de Murat Taylan’ın sunduğu ‘Söz Bizde’ programına...
ATA Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin AKP’ye kapatma davası açmak için dosya hazırladığını belirtti.

ATA Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, TELE1’de Murat Taylan’ın sunduğu ‘Söz Bizde’ programına konuk oldu. Zeybek, programda yaptığı açıklamada 25 Ocak Perşembe günü AKP’ye kapatma davası açacaklarını duyurdu.

"Dosya Yargıtay'a gidecek"

Zeybek konuyla ilgili şunları söyledi:

“Perşembe günü saat 11’de bu dosya Yargıtay’a gidecek. Yönetim Kurulumuz ile görüşüp bu kararı aldık. Bir düş kurmuyorum. Ben bunu götürüp vereceğim. Yargıtay hemen bunu işleme koyup partiyi kapatmayacak. Peki bunu neden yapıyoruz? Öyle bir hal meydana geldi ki sanki AKP’nin yaptıkları doğalmış gibi doğru dürüst hiçbir itiraz yapılmıyor. Ben diyorum ki uyanın. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları uyanın.

Zeybek, konuşmasına şöyle devam etti:

-Anayasa’nın temel kavramlarından biri laikliktir. Türkiye Cumhuriyeti devlet kurulup Cumhuriyet ilan edilmeden önce de laikti. Niye laikti, çünkü yasaları artık insan aklı yapmaya başladı ve buna göre işler yapan bir TBMM hükümeti oluştu. Esas olan aklın ve bilimin önderliğinde yasaların yapılması ve yönetimin gerçekleştirilmesidir. Siz bunun yerine Nass’ları koyarsanız… Dogma. Dini dogmalara Nass denir. Bunu devlet yönetimiyle ilgili kullanırsanız şeriatçılık başlar.”

-Anayasa Mahkemesi’nin 2008’deki kapatma davasında gerekçelerinden birisi de AKP’nin ‘imamların da nikah kıyma yetkisi olsun’ demesiydi. Bu söz olmaktan çıktı eylem haline geldi.

-AKP’li siyasetçiler neler söylemediler… 2014’te Düzce Milletvekili, ‘Bizim Başbakanımızda Allah’ın bütün sıfatları var’ dedi. Dini açıdan korkunç bir söz. Böyle bir şey söylenebilir mi? Öylesine bir yarışa döndü ki bu din vıcık vıcık kullanıldı. Biz bunları topladık bir dosya haline getirdik.

-En önemlisi ÇEDES. Diyanet’e teslim edildi Milli Eğitim. Anaokullarına bile cami… Cemaatlerle yapılan protokolleri de aşan uygulamalar alıp başını gitti. Bakan, ‘Biz 10 tarikatla protokol yaptık’ dedi. ‘Siz tarikat, ben STK’ derim diyor. Tarikatların kurduğu STK bunlar.

-Bazen Atatürk’ün Diyanet’ini mi eleştiriyorsun diyorlar bana. Getirin Atatürk’ün Diyanet’ini başıma taç edeyim.