Aydın ‘istifaları durduramıyoruz’ dedi, yeni parti iddiaları gündeme ateş gibi düştü

Aydın ‘istifaları durduramıyoruz’ dedi, yeni parti iddiaları gündeme ateş gibi düştü
İYİ Parti’de kongre sonrası sular durulmuyor. Seçimi kaybeden Koray Aydın istifaları durduramadığını ifade ederken yeni parti için harekete geçildiği iddia ediliyor

Gazete Pencere Haber Merkezi

İYİ Parti’de Müsavat Dervişoğlu karşısında genel başkanlık seçimini kaybeden Koray Aydın kurultayı değerlendirirken kritik cümleler kullandı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Aydın, “Bütün mekanizmalar devrede, herkes çalıştı. Partide bir yenilik olmadı. Daha önce ne varsa aynı şey devam etti” dedi.

Tabanda isyan var durduramıyoruz

Aydın ayrıca kongrede çıkan sonuç sonrasında partide tepkilerin yükseldiğini ifade etti. Aydın “Partimizin tabanının isyan hareketi var. Durduramıyoruz. Üzülüyorum böyle olmasına ama... Çoğu haberimiz olmadan istifa ediyor. Parti bu işten karlı değil, zararlı çıktı” şeklinde konuştu.

Partiden ayrılacak mı?

Partide kalıp kalmama konusunda şu anda hiçbir şey düşünmediğini ifade eden Aydın, “Sadece ayrılıp gidenlere olan üzüntümü önlemeye çalışıyorum. Yapabileceğim bir şey yok. Arkadaşlar da arıyor. Onları gruplar halinde çağırıp konuşacağım. Önce onları dinleyeceğim. Bu işin önünü kesmeye çalışacağım ama bu sefer çok hızlı bir çöküş var” sözlerini kaydetti.

Akif Beki’den 'Aydın ayrı parti kuruyor' iddiası

Öte yandan Halk TV’de Sen Ne Dersin? programında konuşan gazeteci Akif Beki önemli bir iddiada bulundu.

Beki, Koray Aydın ve ekibinin partiden ayrılıp yeni bir parti için bir arayışta olduğu ve tüzük çalışmaları yaptığını iddia etti. Beki, bu çalışmaların yakın zamanda gerçekleşebileceğini söyledi.

Ayrıca kulislerde Dervişoğlu’nun genel başkan seçilmesinin ardından TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Erhan Usta’nın da Aydın ile birlikte hareket edeceği ve kurulacak yeni partide bazı vekillerle görev alacağı iddialar arasında.

Özdağ ve Ağıralioğlu da ayrılıp parti kurmuştu

İYİ Parti’de ayrılan Yavuz Ağıralioğlu’nun bir parti çalışması yaptığı sır değil. Kamuoyu Ağıralioğlu’nun kurulacak yeni partisini beklerken Ümit Özdağ’da İYİ Parti’den herkesten önce ayrılıp Zafer Partisi’ni kurmuştu. Ayrıca kurucular arasında yer alan Sinan Oğan ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı desteklemişti. Koray Aydın da parti kurarsa İYİ Parti kuruluşundan sonra 4'e bölünmüş olacak.