Babacan: Hukuk olmadan ülkemizde hiçbir mesele çözülmez, çözülemez

Babacan: Hukuk olmadan ülkemizde hiçbir mesele çözülmez, çözülemez
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, geçtiğimiz gün yaptığı konuşmadan bir bölümü sosyal medya hesabından paylaştı. "Geçtiğimiz hafta ülkemizin gündeminde çok vahim bir hukuk skandalı vardı. Her zaman tekrar ettiğim bir husus...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, geçtiğimiz gün yaptığı konuşmadan bir bölümü sosyal medya hesabından paylaştı.

"Geçtiğimiz hafta ülkemizin gündeminde çok vahim bir hukuk skandalı vardı. Her zaman tekrar ettiğim bir husus var. Hukuk olmadan ülkemizde hiçbir mesele çözülmez, çözülemez. Asıl olay daha önce olmuş ama bir gazetecinin haberiyle kamuoyu duydu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı, HSK'ya verdiği dilekçe ile yargının içinde çete ve çetecikler oluştuğuna dair bir ihbarda bulundu. Yargı içinde farklı grupların kümelendiği, bu grupların çıkar ve menfaat sağladığı, hukuksuzluğu yaygınlaştırdığı uzun süredir ülkemizin gündemi olan bir konu. Ancak bu sefer Türkiye'nin en büyük adliyesinin başsavcısı tarafından bir başvuru söz konusu. Bu bir çürüme değil de nedir?" ifadesini kullandığı videoyu paylaşan Babacan şöyle devam etti:

"Parayla yargı kararları dağıtan bir ülkede ekonomi de düzelmez, refah da artmaz, huzur da olmaz. Bir kez daha altını çiziyorum: Hukuk olmadan ülkemizde hiçbir mesele çözülmez, çözülemez"

Ne olmuştu?

Gazeteci Timur Soykan 13 Eylül’deki yazısında, Başsavcı İsmail Uçar’ın Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na mektup gönderdiğini, bu mektupta adliyedeki rüşvet çarkını anlattığını haberleştirdi. Yazıda, uyuşturucu kaçakçılarının, yasadışı bahisçilerin, milyonlarca TL gasp edenlerin tahliye edildiği ve erişim engeli kararlarının para karşılığı verildiği iddia edildi.