Bahçeli neden 23 Nisan Resepsiyonu’na katılmadı?

Bahçeli neden 23 Nisan Resepsiyonu’na katılmadı?
23 Nisan Resepsiyonu'na katılmayan Bahçeli'nin yürüyüş videosu paylaşması Ankara kulislerini hareketlendirdi. Videodaki şarkı ile AKP'ye ne mesaj verildi? MHP kaynakları yaşananları anlattı

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından yaşanan tartışmalar seçimlerde büyük oy kaybeden AKP'nin içinde başlayan krizi görünür kılarken Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP de bu krizden payını aldı.

Bir süredir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’ye yönelik yaptığı çıkışlar kamuoyunun gündemini meşgul ederken Bahçeli’nin bu çıkışları neden yaptığı sorusu ise siyasetin ana gündem maddesi.

MHP tarafından paylaşılan 23 Nisan mesajında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hedef alınması sonrası MHP ile AKP arasındaki çatlaklar da görünür olmaya başladı.

Her ne kadar MHP tarafı, "Eleştiriler Mehmet Şimşek’e yönelik değil, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş hedef alındı" dese de bu cevap inandırıcı olmadı.

Ayrıca Şimşek’in hedef alınması AKP içindeki bazı yöneticileri rahatsız ettiği bilinse de bu konu hakkında AKP tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Tüm bunlar yaşanırken Bahçeli ilk kez 23 Nisan resepsiyonuna katılmadı. Bunun üstüne Bahçeli’nin sağlık durumunun buna müsaade etmediği ifade edilse de MHP’nin sosyal medya hesabından paylaşılan ‘yürüyüş yapan Bahçeli videosu’ ile birlikte iddialar yalanlanmış oldu.

Ayrıca videoda yer alan Ferdi Tayfur şarkınsın sözlerinin ise AKP’ye bir gönderme olduğu da belirtiliyor.

Resepsiyona neden katılmadığının perde arkası ortaya çıktı

Tüm yaşanan bu olayların ardından CNN TÜRK’ün Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Devlet Bahçeli’nin 23 Nisan Resepsiyonu’na neden katılmadığını açıkladı.

Canova, Bahçeli’nin AKP’lilere kızgın olduğunu yürüyüş yaptığı videoda yer alan "Sensin" isimli parçanın sitem dolu sözlerinin AKP’ye yönelik olduğunu ima etti.

Canova, Bahçeli’nin DEM Parti’nin kazandığı belediyelerdeki icraatlere ilişkin yaptığı açıklamanın ardından hükümet tarafından net bir tavır konmamasına tepki gösterdiğini aktardı.

Seçim yenilgisinin ardından başlayan tartışmalar

Ayrıca kulislerden aktarılan bir başka bilgi ise Bahçeli, AKP’nin oy oranında yaşanan gerilemeden MHP’nin sorumlu tutulmasından dolayı rahatsız. Seçim sonrası özellikle AKP içinde yer alan Kürt milletvekilleri ve eski kurucu kadronun açıklamalarında MHP’yi eleştirmesi Bahçeli tarafında rahatsızlık yarattığı söyleniyor. Bahçeli söylenenlerin aksine MHP’nin AKP’ye güç kattığını düşünüyor.

'İttifakı biz bozmayız, onlar ne yapıyorsa yapsın'

Bu tartışmaların sonucunda Cumhur İttifakı’nda bir ayrışma olur mu sorularına ise MHP kaynakları karşı çıkıyor.

Aktarılanlara göre MHP'liler sorulara verdikleri cevaplarda "Biz cumhur ittifakını bozmayız" mesajını net şekilde verirken AKP içinde bunu dile getirenlere ise "Buyursun ne yapıyorlarsa yapsın" diye de bir tepki var.

Erdoğan-Özel görüşmesi sorun çıkarır mı?

Yeni anayasa tartışmaları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Erdoğan görüşmesine Bahçeli’nin ne tepki vereceği de en çok merak edilen konuların başında geliyordu.

İddialara göre "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel ile görüşecek olmasına tepki mi var?" sorusunu da MHP kaynakları bu konuda hiçbir rahatsızlık olmadığı ifade ediyor.