Ciner Grup 'Bahçeli'nin sözlerine erişim engeli kararı getirildi' haberlerini yalanladı

Ciner Grup 'Bahçeli'nin sözlerine erişim engeli kararı getirildi' haberlerini yalanladı
Ciner Grup yaptığı açıklama ile 'Bahçeli'nin sözlerine Ciner Grubu'nun başvurusu ile erişime engelleme kararı getirildi' haberlerini yaptığı açıklama ile yalanladıMedyaRadar'ın haberine göre, Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner,...

Ciner Grup yaptığı açıklama ile 'Bahçeli'nin sözlerine Ciner Grubu'nun başvurusu ile erişime engelleme kararı getirildi' haberlerini yaptığı açıklama ile yalanladı

MedyaRadar'ın haberine göre, Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner, avukatı Zişan Kasar Yıldırım aracılığıyla dün (18 Aralık 2023) mahkemeye dilekçe vererek Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının yer aldığı haberlerin erişime engellenmesini istediği ve mahkemenin de Bahçeli'nin Habertürk'ü hedef alan sözlerine erişim engeli kararı verdiği iddia edilmişti.

Ciner Grup bu haberleri yalanladı. Grup adına yapılan açıklamada "Sayın Ciner’in avukatı olarak yaptığımız başvuru, Sayın Devlet Bahçeli’nin twitterda yaptığı açıklamaya yönelik değil, bu açıklamanın bir sitede bağlamından kasıtlı şekilde kopartılarak müvekkilimize yönelik çarpıtılmış bir başlıkla verilmesine ilişkindir" denildi.

Ciner Grup'tan yapılan açıklama şöyle:

Bazı sitelerde kötü niyetli olarak “Turgay Ciner, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına sansür istedi…” şeklinde yapılan yayınlar gerçek dışıdır. Sayın Ciner’in avukatı olarak yaptığımız başvuru, Sayın Devlet Bahçeli’nin twitterda yaptığı açıklamaya yönelik değil, bu açıklamanın bir sitede bağlamından kasıtlı şekilde kopartılarak müvekkilimize yönelik çarpıtılmış bir başlıkla verilmesine ilişkindir. Nitekim Sayın Bahçeli’nin aynı açıklamalarına yer veren başka internet sitelerinin yayınları devam etmekte olup, bu yayınlara karşı erişimin engellenmesi talebinde bulunulmamıştır."

Bahçeli ne demişti?

Habertürk'teki bir tartışma programına katılan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır "Öyle bir noktadayız ki, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" diye konuşmuştu. Bahçeli ise bu açıklamanın ardından Başarır ve Habertürk'e tepki göstermişti. Bahçeli, açıklamasında Ali Mahir Başarır'ın açıklamasına müdahale edilmediği için kuruma yönelik "Hesabını soracağız" demişti.