Bahçeli'nin yürüyüş videosunda gönderme AKP'ye mi yapıldı? MHP'li Semih Yalçın açıkladı

Bahçeli'nin yürüyüş videosunda gönderme AKP'ye mi yapıldı? MHP'li Semih Yalçın açıkladı
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde yayımlanan videosu AKP'ye bir mesaj olarak lanse edildi. MHP Genel Yardımcısı Semih Yalçın’dan ise söz konusu iddialara yanıt geldi.

Meclis'teki 23 Nisan törenlerine ve resepsiyona sağlık sorunları gerekçesiyle katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yürürken çekilmiş videosu siyasetin gündemine oturmuştu.

MHP'nin sosyal medya hesabından Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde paylaşılan videonun AKP'ye bir mesaj olduğu iddia edilmişti.

TGRT Haber'in aktardığı bilgilere göre videonun AKP'ye bir gönderme olduğu iddialarıyla ilgili konuşan MHP Genel Yardımcısı Semih Yalçın, "Dün sabah bir haber geçti, 'Sayın Devlet Bahçeli ameliyat oldu, bu yüzden 23 Nisan gösterilerine katılmadı' diye. Ben kendisiyle konuşmadım henüz ama büyük bir ihtimalle bunun için yapılmış bir video. Videodaki şeyler, Cumhur İttifakı'na değil, arkadaşlar yanlış yorumluyor. Öyle bir şey yok. Ferdi Tayfur'u sever başkanımız. Bir de yürüyüşe çıkıyor, doktor tavsiyesiyle oradan bir enstantane yayınlamışlar. Mesele bundan ibaret." dedi.

“Akşener’e yorumlanması daha doğru olmaz mı?”

Semih Yalçın şarkı sözlerine de dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Oradaki şarkı sözlerini mesela başka bir şekilde düşünelim, şarkı sözlerini Cumhur İttifakı'na yorumlayacaklarına, bizden giden Meral Akşener'e ve o ekibe yorumlaması daha doğru olmaz mı? Kongreleri geliyor cumartesi, onlara da yorumlanabilir. Yani alternatif olarak söylüyorum."

“DEM Parti ile ilgisi yok”

Yalçın son olarak klibin "DEM Parti toplantılarında Türk Bayraklarının indirilmesine yönelik bir tavır" olabileceği yorumlarına da set çekerek "Evet, o işe çok tavırlıyız; o işi görüp de susanlara da tavırlıyız. Ama video ile ilgisi yok." ifadelerini kullandı.