Özgür Özel’den adaylık açıklaması: Adaylığımı dayatmayacağım, günü gelince CHP’nin bir adayı olacak

Özgür Özel’den adaylık açıklaması: Adaylığımı dayatmayacağım, günü gelince CHP’nin bir adayı olacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son dönemdeki 'adaylık' tartışmalarına yanıt verdi. Özel, "Adaylığımı dayatmayacağım, günü gelince CHP’nin bir adayı olacak " şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP lideri 2001 doğumlu Özel, İlayda, Berkay, Olgay ve Gökay dördüzlere parti rozeti taktı.

Özel, "Dört tane üyelik kaydını tamamladık. Çağrımıza uyarak, Atatürk'ün baba evine geldiler hoşgeldiler aramıza. Bundan sonra daha güçlüyüz" dedi.

Öte yandan CHP Grubu'nun salonunda İYİ Parti'den istifa eden eski İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de yer aldı. Erdem, CHP'ye katıldı. Bahadır Erdem'e CHP rozetini Özgür Özel taktı.

Özel, grup toplantısında CHP'nin 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da Büyük Emekli Mitingi düzenleyeceğini açıkladı.

Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin 'siyasette yumuşa dönemi' sorusuna CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Normalleşme yumuşama değildir. Normali budur” şeklinde yanıt verdi

Bahadır Erdem CHP'ye geçti

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Bundan iki üç hafta önce başta gençler olmak üzere tüm yurttaşlarımıza yönelik bir üye kampanyası başlatmıştık. Şimdi dördüz kardeşler CHP’ye üye olmak için burada. İlayda, Berkay, Olgay ve Gökay çağrımıza uyarak CHP’ye, Atatürk’ün baba evine geldiler. Aramıza hoş geldiler. Bundan sonra daha güçlüyüz.

35 yıllık akademisyen bundan sonraki süreçte bize güç verecek yakın mesai arkadaşımız Bahadır Erdem, baba evine katılıyor.

"Deniz'lerin yolu Cumhuriyet Halk Partisi’nin yoludur"

Dün bir başka acının bir büyük utancın yıl dönümünde CHP il örgütüyle Deniz Gezmiş Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın hatıraları önünde anma törenindeydik. 52 yıl önce yaşanan bu büyük acıya hep birlikte ortak olduk ve orada Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş arkada bir yerdeyken yanıma geldiğinde şöyle dedi. ‘Niye arkada kaldınız şöyle gelin dedim’ bana dedi ki ‘Sayın Genel Başkan siz beni Deniz Gezmiş’in ağabeyi kardeşi olarak çağırıyorsunuz ama buradaki herkes onun kardeşidir. Ben de buradan onun yaptığı bu tanımlamaya uygun olarak söylüyorum ki bu partideki herkes Deniz’in Hüseyin’in Yusuf’un kardeşidir. Onların yolu tam bağımsız Türkiye’nin yolu Cumhuriyet Halk Partisi’nin yoludur.

"Akın Gürlek seyyar giyotindir"

Barış Terkoğlu’na iki yıl hapis cezası verildi. FETÖ yargıya hakimken ceza alıyorlardır. Güya FETÖ temizlendi. Hala ceza alıyorlar. Akın Gürlek seyyar giyotindir, adaletin katilidir. Adaletin giyotini olan birisi Adalet Bakan yardımcısıdır. Gürlek şunu bilsin, ne Terkoğlu ne Pehlivan yalnız değildir. Kimsenin arka bahçesi olmayan bu özgür gazetecilerin, basın özgürlüğü hakkını sonuna kadar savunuyoruz ve biz onların tam arkasındayız.

Taksim açıklamsı

Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. AYM kararına rağmen, örülen utanç duvarını gördük. Türkiye’nin en kıymetli hazinelerinden biri olan sarnıcın önüne, İstanbul’un susuzluğunu ortadan kaldırmak için yapılan tarihi kemerinin önüne polisi getirerek bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu iktidar gittiğinde o duvar hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Bu yüzden emekçileri içeri almadılar.

Öncesinde her iki tarafı da uyarmıştık. 49 yurttaşımız, 1 Mayıs’ta yaşananlar üzerine tutuklandı. Bir tarafta AYM kararına direnen, kanunsuz emir verenler, karşılarındaki gençleri tutukluyorlar. Gösteri ve toplantı yürüyüşü hakkı anayasal bir hak. Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz.

Sinan Ateş iddianamesi

İddianameye gelince, basın emekçileri iddianamenin kendilerinin gerisinde olduklarını gördüler. İddianamede yeni hiçbir şey görmedik. Bu iddianamenin iade edilmesi, asla kabul elememesi, böyle bir iddianameyle yargılamaya başlanmaması gerek. Bu meseleyi takip edeceğiz, Ayşe Ateş’in adalet yürüyüşü, hepimizin adalet yürüyüşüdür.

Özel'den Yusuf Tekin'e müfredat tepkisi

Türkiye Yüzyılı Maarif Planı diye bir çalışmanın asla kabul edilemez olduğunu söylemiştim. Müfredat yapmak, anayasa yapmak gibidir, anayasa yapmaktan önemlidir dedik. 7 gün yetmez dedik, Milli Eğitim Bakanı çıkmış 10 günde görüşlerini bildirsinler diyor. Sayın Bakan yaptığınızı tarif etsek, öğrencileriniz aynı seçeneği işaretler; küstahlık.

Bahçeli görüşmesi

Seçimden sonra asla şımarandan, kibre kapılmadan, Türkiye İttifakını büyüterek, birinci parti olmanın mesuliyetiyle tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nin Devlet Bahçeli’den dün talep ettiğimiz randevuyu saatler içinde aldık.

Kendisiyle, olumlu, verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Hem ev sahipliği için hem de görüşmedeki fikir alışverişleri, geçmiş tecrübeleri, geçmişte Türkiye siyasetinde şahit olduğu bazı gelişmelerden yaptığı kıymetli aktarımlar için, istifade ettiğimiz görüşler için kendisine teşekkür ediyorum.

Yapılan görüşmelerden sonra, eğer ortak bir açıklama yoksa, görüşme taraflardan kendi ifadelerini, paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde ‘fendim gizli kapalı ne konuştunuz?’ Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti’nin dış işleri bakanlığının en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçinin notları partinin arşivlerine girmişti. Önümüzdeki dönem benden sonra görev yapacak Genel Başkanlarına aktarılmak üzere, muhafaza edilmiştir. Ve kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler MYK ile ve Grubumuzda paylaşılmıştır. Anca biz neler söylediğimizi söylediklerimizi söyledikten sonra ne cevap aldınız bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek ve izlemek ve o o konuda beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur .

Sayın Bahçeli büyük bir nezaketle bana açıklama yapabilirsiniz dediği halde, kendisini grubunun önünde ayakta bekleterek bir açıklama yapmayı doğru bulmadım ve toplantıda görüşülen her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim. Ancak sayın Bahçeli’ye seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz. Kendi değerlendirmelerini memnuniyetle dineldiğimiz tebriklerini kabul ettiğimiz ve bundan sonraki sürece dahil olarak da son derece yapıcı bir şekilde bu değerlendirmeleri gerçekleştireceğimizi paylaşabilirim. Kıbrıs başta olmak üzere Türkiye’nin tüm dış politikalarını kendisiyle paylaşmakta, milletimiz başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğumuzu ama yurt dışında Türkiye’nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdim.

10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik. Asgari ücretin eriğini Temmuz zammının yapılmamasının sıkıntı yaratacağını, atanmayan öğretmenlerden staj mağdurlarına, kademeli emeklilikten uzman çavuşların sorunlarına kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerinin pek çok husustaki olumlu katkıları ve elbette farklı düşündüğü konuları dikkatle dinledik, not aldık.

Özel'den adaylık açıklaması

Birileri CHP’yi yeni tartışmalara sürüklemeye memur kılmış. CHP’de bir iç karışıklık çıkarabilir miyim ? Geçmişten yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemişti. Geçmişte yaptığımız hataları tekrar etmeyeceğimizi söylemiştim. Hazır birinci partiyken, gelecek seçime daha zaman varken aday tartışması iyi niyetli şekilde de yapılsa da faydası olmayan bir tartışmadır. Buradan gelecek seçim için şimdiden aday tartışması başlatmanın CHP'nin gücünü azaltmak ona çelme takmaktan başka bir amacı yoktur. Bu tartışmaları doğru bulmam. Her birimiz gönlümüzdeki adayı, gönlümüzdeki ortak bir duyguyu ön plana çıkarmak durumundayız. Günü gelince CHP'nin bir adayı olacak. O aday CHP'nin üyeleriyle, halkın sesini dinleyerek, seçim organlarında tartışılarak, Anayasa nasıl diyorsa öyle, bu seçim başarısı nasıl geldiyse öyle belirlenecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP'nin tarihi bir fırsatını kaçırması sağlamak birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermeyeceğimden herkes emin olsun