‘Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım’ demişti! Barış Yarkadaş: Ben sözümü tutuyorum, aktif gazeteciliği bırakıyorum!

‘Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım’ demişti! Barış Yarkadaş: Ben sözümü tutuyorum, aktif gazeteciliği bırakıyorum!
Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık yarışını kaybetmesinin ardından ilk demecini "Kurultayı Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım" diyen eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'a verdi. Yarkadaş, canlı yayında...

Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık yarışını kaybetmesinin ardından ilk demecini "Kurultayı Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım" diyen eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'a verdi. Yarkadaş, canlı yayında aktif gazeteciliği bıraktığını açıkladı. CHP lideri Özgür Özel ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Benim bir başarımın, bir gazetecinin meslek yaşantısına mâl olmasını doğru bulmam” diye yazdı.

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen CHP 38’inci Olağan Kurultayı’nda Özel ikinci turda 812 delegenin oyunu alarak CHP’nin 8’inci genel başkanı oldu 536 oyda kalan Kemal Kılıçdaroğlu koltuğa veda etti.

Seçimin ardından Barış Yarkadaş’ın eylül ayında TV100’de katıldığı canlı yayında kullandığı “Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım” sözleri gündeme gelmişti.

Yarkadaş, sunucunu Kübra Par'ın kongre gününe ilişkin Özgür Özel’in kazanması halinde “Süreci yanlış okudum der misiniz?” yorumuna "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" diyen Yarkadaşın sözleri seçimin ardından sosyal medyada hızla yayıldı.

Yarkadaş bu sözleriyle sosyal medya platformu X'de ‘Barış Yarkadaş’ etiketi ile TT (Trend Topic) oldu.

Birçok kullanıcı da X (Twitter) hesabından Yarkadaş'ın bu sözlerini hatırlattı.

TV 100'e katılan Barış Yarkadaş "Ben kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Bugün 23.49 itibarıyla sizlerin huzurunda sizlere verdiğim üzere karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum" dedi.

Yarkadaş, TV100’den kendisine yorumcu olarak devam etmesi yönünde teklif geldiğini söyledi ve “Bunu düşüneceğim, kararımı vereceğim” dedi.

Yarkadaş'ın açıklamasının ardından programda isminin altına “CHP 26. Dönem Milletvekili” yazılması ise dikkat çekti.

Yarkadaş'ın gazeteciliği bıraktığını açıklamasından sonra CHP lideri Özgür Özel sosyal medyadan paylaşım yaptığı paylaşımda "Benim bir başarımın, bir gazetecinin meslek yaşantısına mâl olmasını doğru bulmam. Barış Yarkadaş, önceki dönemde parlamentoda birlikte görev yaptığım bir arkadaşımdır" diye yazdı.