Beştepe'den Selvi'ye Osman Kavala tepkisi: Ne Osman Kavala'ymış arkadaş

Beştepe'den Selvi'ye Osman Kavala tepkisi: Ne Osman Kavala'ymış arkadaş
Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala'nın tekrar yargılanabileceğini yazması üzerine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, ""Ne Osman Kavalaymış arkadaş." diyerek tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesinde gündeme gelmesi beklenen Gezi davası tutuklularından Osman Kavala’nın durumuna dikkati çekti.

Gezi davasında ceza verilmesine esas teşkil eden ve ortadan kaldırılmak istendiği iddia edilen Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden kastedilen “Başbakan” ve “Bakanlar Kurulu”na ilişkin ibarelerin 17 Nisan 2017 tarihli referandumdan sonra anayasa ve yasalardan çıkarıldığına işaret eden Selvi, "Mahkeme, mağduru lağvedilmiş, ilga edilmiş hükümeti ortadan kaldırma suçundan dolayı mahkûmiyet vermiştir" diye yazdı. Selvi, “Suçun mağduru olan hükümet, yasa ve Anayasa’dan çıkarılmıştır. Ortada mağduru olmayan bir suç kalmıştır. Mağduru olmayan suç olmaz” görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu'ndan geldi. Köroğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, "Ne Osman Kavalaymış arkadaş. Gezi olaylarında hükümetin en önemli görevlisi Başbakan olan, yeni sistemde bizatihi yürütme görevini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir önemi yok varsa yoksa Kavala" ifadelerini kullandı.

Köroğlu'nun, AKP'li Mücahit Birinci'nin paylaşımını da kendi X hesabından paylaştı.