Binali Yıldırım'ın memleketinde 43 yıl sonra ilk

Binali Yıldırım'ın memleketinde 43 yıl sonra ilk
Binali Yıldırım’ın memleketi olan Erzincan’ın Refahiye ilçesinde CHP, 1 oy farkla ilçede, 43 yıl sonra ilk kez meclis üyesi çıkardı

Yerel seçimlerde Erzincan Belediyesi’ni MHP adayı kazandı. İl belediyesinin yanı sıra MHP, 7 ilçe belediyesini de kazandı. Refahiye Belediyesini Yeniden Refah, Kemaliye Belediyesini ise AKP’nin adayı kazandı.

İtirazlar vardı

Aynı zamanda Binali Yıldırım’ın memleketi olan Refahiye’de, yapılan itiraz üzerine oylar yeniden sayıldı. Refahiye ilçesinde CHP’nin İl Genel Meclisi Üyesi için seçim sonuçlarına itirazı sonucu AKP 1 meclis üyesi kaybetti.

1 Oy fark ile

CHP yönetimi, Refahiye ilçesindeki sayımlar ile ilgili özellikle İl Genel Meclisi ile ilgili sayımlarda hataların olduğunu gerekçe göstererek oy pusulalarının yeniden sayılmasını İlçe Seçim Kurulundan istedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun itirazı kabul etmesi üzerine Erzincan Adliyesinde oy pusulaları yeniden sayıldı. Yapılan sayım sonucunda 1 oy farkla İl Genel Meclis üyesi AKP’den CHP’ye geçti. Hasan Özmen CHP İl Genel Meclis üyesi oldu.

Refahiye İlçesinde, belediye başkanlığını Yeniden Refah Partisi adayı kazandı.

43 yıl aradan sonra ilk

Konuya ilişkin CHP’den yapılan açıklamada, “43 yıl aradan sonra, bu dönem için iddiamız olan Refahiye’mizde İl Genel Meclis Üyesi çıkartabilmek bizler için gurur kaynağı oldu. Seçim sonuçlarına itirazımız üzerine seçim kurulunda yapılan sayım neticesinde adayımız Hasan Özmen seçimi kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.