Bitlis'te seçim döneminde usulsüzlük iddiası

Bitlis'te seçim döneminde usulsüzlük iddiası
CHP’li Demir, Bitlis’in Mutki ilçesinde seçim sürecinde 122 kişiye usulsüz para aktarıldığı için suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, 31 Mart yerel seçimler öncesi Bitlis’in Mutki ilçesinde sosyal yardım alma şartlarını sağlamayan 122 kişiye kanuna aykırı olarak para aktarıldığını bildirdi. Demir, usulsüzlükleri bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşırken, CHP'nin Mutki ilçe teşkilatı da suç duyurusunda bulundu.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis’in Mutki ilçesinde AKP tarafından belirlenen 122 kişiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden para aktarıldığını bildirdi. Demir, yapılan bu işlem ile bin 500 seçmenin bulunduğu ilçede 122 aileye ayrıcalık tanınmasının seçimdeki dengeleri değiştirdiğini vurguladı.

Demir, şunları kaydetti:

''Bitlis’in Mutki İlçesi’nde yardım alma şartlarını sağlamayan 122 kişiye seçim öncesi 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’na aykırı olarak para aktarılmış. Aktarılan bu para ve kişiler Mutki İlçe Başkanımız Evren Emre Yol tarafından tespit edilmiştir. Yapılan işlemle hem suç işlenmiş hem de seçime gölge düşürülmüştür.

1500 seçmenin bulunduğu ilçede 122 aileye ayrıcalık tanınması seçimdeki dengeleri değiştirmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne surette olursa olsun Türkiye’ye kabul edilmiş veya gelmiş kişilere nakdi ve ayni yardım yapmak amacıyla kanunla kurulmuştur. Fon, kuruluş amacına ve kanuna aykırı olarak AK Parti’nin seçim fonu haline getirilmiştir. Seçimler demokrasimizin temel taşıdır. Ancak AK Parti elinde bulundurduğu kamu gücünü kullanarak adil bir seçim ortamı oluşmasını engellemiş, yardım fonları, İŞKUR vb. kamu kurum ve kuruluşları devreye sokulmuş ve demokrasimize leke sürülmüştür. İlçe Başkanlığımız gerekli şikayetleri yaparak konuyu yargıya taşımıştır. Bizlerde yapılan usulsüzlüklerin her daim takipçisi olacağız.