Bu nasıl başarı: MHP lideri bahçeli seçimlerde başarılı olduğunu söyledi ama rakamlar aynı dilden konuşmuyor

Bu nasıl başarı: MHP lideri bahçeli seçimlerde başarılı olduğunu söyledi ama rakamlar aynı dilden konuşmuyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun bir aradan sonra konuştuğu grup toplantısında, partisinin, yapılan yorumların aksine yerel seçimlerde başarılı olduğunu duyurdu. MHP’yi başarısız bulan uzman yorumlarına sert tepki gösterdi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Devlet Bahçeli’nin, “MHP yerel seçimlerden başarı ile çıkmıştır” biçimindeki açıklaması, 2019 yılı ile 2024 yıllarında yapılan iki yerel seçimde MHP’nin performansını gündeme getirdi.

31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimde MHP, 1 büyükşehir, 10 il, 145 ilçe, 89 belde belediye başkanlığı kazanmıştı. Toplamda kazandığı belediye sayısı 245’ti.

31 Mart 2019 yılında yapılan son yerel seçimde ise MHP toplamda kazandığı belediye başkanlığı sayısını 184’e düştü. Yani MHP tam 61 belediyede yönetimi kaybetti. Üstelik bunlardan birisi de büyükşehir.

İki hafta önce yapılan seçimlerde MHP hiç büyükşehir belediyesi kazanamadı. Belediye başkanlığını kazandığı il sayısı 8’e düştü, yani iki eksildi. İlçe belediyelerindeyse kayıp 23. MHP bu seçimde 122 ilçede ipi göğüsleyebildi. Yönettiği belde sayısı da 89’dan 54’e düştü.