CHP Ankara İl Örgütü, 17/25 Aralık protestosunda Bakan Tekin’in görevi bırakmasını istedi

CHP Ankara İl Örgütü, 17/25 Aralık protestosunda Bakan Tekin’in görevi bırakmasını istedi
17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünde açıklama yapan CHP Ankara İl Örgütü, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in görevi bırakmasını talep etti.CHP Ankara İl Örgütü, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun...

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünde açıklama yapan CHP Ankara İl Örgütü, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in görevi bırakmasını talep etti.

CHP Ankara İl Örgütü, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünde Ankara Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan İl Başkanı Ümit Erkol, cemaat ve tarikatlarla iş birliğini sürdüreceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e tepki gösterdi. “Laiklik toplumun çimentosudur.” diyen Başkan Erkol, AKP iktidarının kuruluşunun beri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na ve Anayasa’nın en temel ilkesi laikliğe “çeşitli yollarla saldırmayı sürdürdüğünü” kaydetti. Bakan Tekin’in görevini bir gün bile yürütmesini zararlı bulduklarını belirtti. Cemaat ve tarikatların eğitim kurumlarının içine girmesini ‘kabul edilemez’ diyerek değerlendirdi. 15 Temmuz darbe girişiminden önce iktidara FETÖ ile ilgili yönelttikleri eleştirileri anımsatan Erkol, “Yeni FETÖ'ler yaşamak istemiyorsak bir an önce cemaat ve tarikatların devlet kaynaklarıyla beslenmesine, ticarete ve eğitime müdahale etmek gerekiyor ve bunun ilk adımı Milli Eğitim Bakanı'nın bir an önce görevi bırakmasından geçiyor.” dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Erkol: Ülkeyi kurtarmak için kara para tuzağına düştüler

Erkol, Türkiye’de bozuk bir düzen olduğunu ifade ederek, “Evinde para sayma makineleri çıkanları bize masum gibi gösterenleri affetmeyeceğiz. Ülkeyi batırdılar, kurtarmak için bu defa da kara para tuzağına düştüler. Uyuşturucu baronlarını ve onların paralarını Türkiye'ye davet etmeye çalışıyorlar. Kara parayla bir ülkenin kurtulduğu hiçbir zaman görülmemiştir" diye konuştu.

“Yerel seçimlerde Ankara'da Cumhur İttifakı'na 'kırmızı kart' göstereceğiz”

Erkol, yaklaşan yerel seçimde Cumhur İttifakı'na 'kırmızı kart' göstereceklerini kaydederek, “Yerel seçimlerde Ankara'da Cumhur İttifakı'na AKP ve MHP'ye 'kırmızı kart' göstereceğiz. Hemen arkasından oradan aldığımız güçle 2028 seçimlerine hazırlanacağız. Bu defa da 'kırmızı kart'larımızı Recep Tayyip Erdoğan'a göstereceğiz." ifadelerini kullandı.