CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen delegelere seslendi: Kurultay mühendisliğine isyan edin

CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen delegelere seslendi: Kurultay mühendisliğine isyan edin
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla delegelere seslenen Örsan Öymen, "Kurultay mühendisliğine ve sizin özgür iradenizi baskı altına almaya çalışan güç odaklarına isyan edin” dedi.CHP’de genel başkanlığa aday...

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla delegelere seslenen Örsan Öymen, "Kurultay mühendisliğine ve sizin özgür iradenizi baskı altına almaya çalışan güç odaklarına isyan edin” dedi.

CHP’de genel başkanlığa aday olan Örsan Öymen, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki antidemokratik bir biçimde ilerliyor. Parti içi demokrasi vaadinde bulunanlar kurultay sürecini bile demokratik bir biçimde yürütmüyor. Bu antidemokratik uygulamanın sorumlusu hem Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hem de Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve ekibidir” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Özel dışındaki adaylara medya ambargosu uygulandığını söyleyen Öymen, CHP İstanbul İl Kongresi’nde genel başkan aday adayı sıfatıyla konuşmasının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Aday adaylarına imza toplama sürecinin imza tekeli yaratmaya ve açık oylamaya dönüştüğünü kaydeden Öymen, “Her aday adayı için 70 kadar imza (yüzde 5) yeterli olduğu halde Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel, tüzük gereği bir kişiden fazla adaya imza verilemeyeceğini bildikleri halde, yüzlerce imza toplama yarışına girerek üçüncü, dördüncü aday adaylarının aday olmasını engellemeye çalışmaktadır. Bu çerçevede il başkanlarına ve kurultay delegelerine baskı uygulanmıştır, iller grup kararı almaya zorlanmıştır. İmza ile ilgili karar kurultay delegelerinin özgür iradesine bırakılmamıştır. Buna direnen sadece birkaç il var” ifadelerini kullandı.