CHP'de parti örgütüne "medya" talimatı

CHP'de parti örgütüne "medya" talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında geçen hafta yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, ilçe ve il kongre süreçleri ile parti tüzüğündeki hazırlıklar da ele alındı.VOA Türkçe’den Yıldız...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında geçen hafta yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, ilçe ve il kongre süreçleri ile parti tüzüğündeki hazırlıklar da ele alındı.

VOA Türkçe’den Yıldız Yazıcıoğlu'nun haberine göre CHP'nin örgüt içi sisteminde en az 6000 görüş topladığı tüzük değişikliğinde, "milletvekilliğinde 2 ya da 3 dönem sınırlandırılması getirilmesi" talebi öne çıktı.

CHP üyeleri, "milletvekili aday listesi için ön seçim şart" görüşünde de çoğunlukta birleşti.

Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında parti tüzüğü değişikliği taslağı için örgüt içindeki çalışma devam ederken, CHP 38. Olağan Kurultayı'na sunulmak üzere parti programında güncelleme hazırlığına karar verdiğini açıkladı. Bunun için CHP Bilim ve Kültür Platformu'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre görevlendirildi.

CHP içinde tüzük değişikliği İmamoğlu'na yanıt mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz hafta "İktidar İçin Değişim" sloganıyla hayata geçirdiği ve "Nasıl bir Türkiye, nasıl bir muhalefet ve nasıl bir CHP?" sorularına herkese açık şekilde görüş istediği web sitesine (

CHP üyelerine dolayısıyla sadece parti örgütüne açık "CHP.net" sistemi üzerinden parti tüzüğünde nasıl değişiklikler yapılmalı sorusuna yanıt arandı. CHP Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik'in koordinasyonunda, online sistemde en az 6 bin mesaj ile partililerce CHP'nin nasıl yönetileceğini belirleyecek parti tüzüğü üzerine görüşler CHP Genel Merkezi'ne iletildi.

CHP'de parti örgütüne "medya" talimatı da yürürlükte

CHP Medya Planlama ve Sosyal Medya sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in geçtiğimiz hafta hazırladığı ve Kılıçdaroğlu'na sunduğu "Medya Tutum Belgesi" bu hafta MYK'ya sunuldu.

CHP MYK kararıyla "Medya İletişim Yönergesi ve Medya Tutum Belgesi" şeklinde CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu imzasıyla parti grubuna dolayısıyla milletvekillerine ve parti örgütüne dün gönderildi.

"Amacımız; her arkadaşımızın medyada daha çok yer almasını ve partimizin sesinin daha güçlü duyulmasını sağlamaktır" ifadesiyle gerekçesi göze çarptı.

Belgede, "stratejik" konularda parti yönetimince açıklama yapılması gerektiği vurgulanarak, milletvekilleri dahil olmak üzere CHP'lilere yönetime bilgi verilmeksizin medyada röportaj verilmemesi veya canlı yayına çıkılmaması uyarısı yapıldı.

Belgede, "Partimiz CHP’nin iç sorunları yetkili kurullarında tartışılır. Parti içi sorunlarımız medya ve kamuoyu önünde tartışma konusu yapılamaz. Partimiz ve partililerimizi yıpratacak söz ve eylemler soru olarak yönetilse dahi kesinlikle yanıtlanmaz. Medya önünde partimiz tartışılmaz" bölümü dikkat çekti.