CHP’de seçim günü: Grup başkanvekiliği için iki aday yarışacak

CHP’de seçim günü: Grup başkanvekiliği için iki aday yarışacak
CHP’de bugün grup başkanvekili için seçim yapılacak. Seçimde iki aday yarışacak.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilmesinin ardından boşalan koltuk için bugün seçim yapılacak. Saat 11:00’de CHP Meclis grup salonunda yapılan seçimde iki aday yarışacak.

Öztunç adaylıktan çekildi, yeni aday kılıç

Hafta başında CHP Ankara milletvekili Murat Emir ile CHP Maraş milletvekili Ali Öztunç’un aday olduğu öğrenilmişti ancak Ali Öztunç adaylıktan çekildi. Onun yerine ise İzmir Milletvekili Sevda Ertan Kılıç aday oldu.

Kılıçdaroğlu’na yakın, kadın aday

Öztunç ve Ertan’ın CHP’nin önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu ve birlikte hareket ettikleri diğer milletvekilleri ile birlikte bu kararı aldıkları iddia edildi. Diğer iki grup başkanvekilinin erkek olması sebebiyle kadın bir adayın kazanma ihtimalinin daha güçlü olacağını düşündükleri için Öztunç yerine Kılıç’ın aday olmasını tercih ettikleri CHP kulislerinde konuşulanlardan.

İdare amirliği seçiminin benzeri olur mu?

31 Mart seçiminden önce yapılan idare amirliği seçiminde alınan sonucu hatırlatan CHP kaynakları, o seçimde Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin örgütlenerek Uğur Bayraktutan’ın kazanmasını sağladığını söyledi. 31 Mart başarısının tabloyu değiştirdiğini ifade eden CHP’liler bu seçimde benzer bir kutuplaşmanın yaşanmasının beklenmediğini kaydetti.