CHP'li Ali Mahir Başarır: 'Parti bölünür mü' demek kimsenin haddi ve hududu değil

CHP'li Ali Mahir Başarır: 'Parti bölünür mü' demek kimsenin haddi ve hududu değil
CHP'nin Mersin İl Kongresi'nde konuşan Ali Mahir Başarır, "'Parti bölünür mü' demek kimsenin haddi ve hududu değil. Belki başka adaylar da çıkacak, belki daha fazla eleştiri de ortaya çıkacak" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)...

CHP'nin Mersin İl Kongresi'nde konuşan Ali Mahir Başarır, "'Parti bölünür mü' demek kimsenin haddi ve hududu değil. Belki başka adaylar da çıkacak, belki daha fazla eleştiri de ortaya çıkacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP'nin Mersin İl Kongresi'nde konuştu.

14 Mayıs seçimleri sonrası CHP'de başlayan tartışmalara değinen Başarır, şunları söyledi:

Herkes CHP'yi konuşuyor

 "Niye birileri aday oluyor, neden kurultayda genel başkanın karşısına çıkıyor" gibi bir cümleyi kullanma hakkına sahip değiliz. Eğer delegelerin bir iradesi olacaksa hiç kimseyi hedef göstermek, ya da 'Parti bölünür mü' demek kimsenin haddi ve hududu değildir. Belki başka adaylar da çıkacak, belki daha fazla eleştiri de ortaya çıkacak. Ama demokrasi kalitemize gölge düşürecek söylemlerden uzak durmalıyız. Televizyonları seyrediyorum, herkes CHP'yi konuşuyor. Yandaş kanallar konuşuyor, 'bizim' dediğimiz kanalla konuşuyor. Herkes bu kurultayın sonucunda kötü bir hikaye yaratmak istiyor. Hayır, bizim milyonlara olan sorumluluğumuz var.

Bir kaybın daha telafisi yok

Yerel seçimler önemli evet Mersin'de durumumuz iyi, oylarımız iyi, milletvekili sayımız arttı. Ama Türkiye'nin her yeri Mersin değil maalesef. Korumamız gereken ve almamız gereken büyükşehirler var. Bir kaybın daha telafisi yok, bunu kimseye anlatamayız. O yüzden bu kurultay hepimizin bütünleştiği, yeni bir umudun doğduğu bir kurultay olmalı.