CHP'li Başarır'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıt: ‘Matematik hesabında ciddi sorun var'

CHP'li Başarır'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıt: ‘Matematik hesabında ciddi sorun var'
CHP’li Ali Mahir Başarır, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Yerel seçimler Cumhur İttifakı üstünlüğüyle sonuçlanmıştır' sözlerine yanıt vererek, “Matematik hesabında ciddi sorun var. Bu hesapları doğru yapsaydı ekonomi böyle olmazdı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemle ilgili konularda değerlendirmelerde bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne zaman görüşeceklerine ilişkin kendisine ulaşan bir takvim olmadığını belirten Başarır, “İki genel başkanın kendi belirleyeceği bir takvim olacak" dedi.

"Bana ulaşan bir takvim yok"

Başarır basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"Bana ulaşan bir takvim yok. İki genel başkanının kendi belirleyeceği bir takvim olacaktır bu. Evet konuşulacak çok şey olmalı. Ülkenin temel sorunları emeklilik, yoksulluk, geçim sıkıntısı, işçiler, atanamayan öğretmenler, mülakat rezaleti... Önceden muhalefetle iktidar bunları konuşabiliyordu, tartışabiliyordu. Bu ülkenin istihbaratının başındaki kişi muhalefete gelip bilgi veriyordu, güvenlikle ilgili konularda. Bunların hepsinden uzaklaştık. Ama biz şunu söylüyoruz, biz bu ülkeyi seviyoruz; ayrıştırmadan, bölmeden, ayırmadan bu ülkenin huzur içerisinde yönetilmesini, insanların huzur ve refah içinde yaşamasını istiyoruz. O yüzden uyarılarımızı, bu seçimde gördüklerimizi, bu seçimde hissettiğimiz sokaktaki en büyük en büyük sıkıntıyı kendisine Genel Başkanımız anlatacaktır, uyarılarını yapacaktır. Bir kez daha buradan seslenelim, biz bu parlamentoda gruplar, grup başkanvekilleri, milletvekilleri düşman değiliz. Bu ülkenin milletvekilleriyiz, bu halkın vergileriyle görev yapıyoruz. Görevimiz onlara hizmet etmek. Onlar için doğru neyse onu yapmalıyız. Gerekirse biz de grup başkanvekilleriyle görüşüyoruz. Gerekirse genel başkanlar da görüşür. Yeter ki halkımızın temel sorunları çözülsün.

"Matematik hesabında ciddi sorunlar var"

31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Başarır, "Cumhurbaşkanı'nı dikkatle dinledim. Herhalde yüzde 54 ile birinci parti olduğunu söyledi. 'Ah bu hesaplar ah' diyorum. Bu hesapları doğru yapsaydı bugün ekonomi de bu durumda olmazdı. Merkez Bankası da bu kadar zarar etmezdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın matematik hesabında ciddi sorunlar var. Bu seçimden çıkarılacak birinci parti olduğuysa vay halimize" dedi.

Kur Korumalı Mevduat sebebiyle birtakım kesimin cebinin şiştiğini söyleyen Başarır, "Merkez Bankası'nın zararını bölsek 16 milyon emekliye 50'şer bin TL para verebiliyoruz. Yapılan bu köprüler, bu yolların hastanelerin fazlasını yapabiliyoruz. Biz niye verdik bu parayı? Seçimlerde hala kendisini birinci sanan Cumhurbaşkanı'nın yaptığı hesapların hepsi böyle" ifadelerini kullandı.