Yanlış haberi yaydı, MEB'in kararını CHP'li belediyeye mal etti

Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral, AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin MEB'e bağlı Halk Eğitim Merkezleri’ndeki Kur’an kurslarını kapattığı iddia eden bir kişinin videosunu alıntıladı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimlerinde çıkan sonuçlarla AKP elindeki bir çok belediyeyi CHP’ye kaptırmış durumda.

CHP’nin seçimlerden başarılı bir şekilde çıkmasını ardından sosyal medyada CHP’li yeni belediye başkanları için yalan haberlerde dolaşıma sokulmuş durumda.

AKP'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi de bu yalan haberlerden nasibini aldı.

İktidara yakın Misvak Dergisi’ne ait bir videoda Bursa Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Halk Eğitim Merkezleri’ndeki Kur’an Kurslarını kapattığı iddia edildi.

Belediyeden açıklama

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise bu durum karşısında yaptığı açıklamada böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını ve merkezlerin MEB’e bağlı olduğunu ifade etti.

Belediyeden yapılan açıklamada yönetime geçtikten sonra belediyeye ait durumu çözmeye çalıştıklarını ve belediyenin borçlarını hesaplamaya çalıştıklarını ifade etti.

Yalan habere danışman da paylaştı

Öte yandan seçim sonrası AKP içinde bir dizi krize neden olan Erdoğan’ın danışmanlarından Oktay Saral da bu videoyu alıntılayarak “Biri Kuran-ı Kerim kurslarını kapatır, biri belediye adına bar açmaya çalışır… Bu zihniyeti nereden tutsak elimizde kalıyor! Toplumu kodlarından uzaklaştırmaya çalışırken, ihtiyaçlarını da bir o kadar görmezden geliyorlar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olan Saral’ın bu paylaşımına sosyal medyadan da tepki yağdı.