CHP'li Sarıgül, "Kılıçdaroğlu" eleştirilerine yanıt verdi: Dedikodu siyaseti yapıyorlar

CHP'li Sarıgül, "Kılıçdaroğlu" eleştirilerine yanıt verdi: Dedikodu siyaseti yapıyorlar
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasında, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ittifak ortaklarından ve parti içinden gelen eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?”...

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasında, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ittifak ortaklarından ve parti içinden gelen eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, "O ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Niye dedi? Dedikodu siyaseti yapıyorlar. Dikkatinizi çekerim: Kılıçdaroğlu asla kimseyi suçlamıyor. Kimseye Cevap vermiyor. Siyasi nezaketi elden bırakmıyor" yanıtını verdi.

CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül, bugün Erzincan Cezaevi önünde bir açıklama yaptı. Af talebini dile getiren Sarıgül, "Siyasetçiler milletle devlet arasındaki köprülerdir. Toplumsal talep ve istekleri duymak ve duyurmak siyasetçinin görevidir. Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine toplumda bir af beklentisi var. Bu beklentiyi görmezden gelemeyiz" diye konuştu.

Sarıgül şöyle konuştu:

"Yaşanan ekonomik sıkıntılar, eşitsizlik ve haksızlıklar hatalara neden oldu. Pandemi koşulları münasebetiyle hızlı yargılamalar oldu, gözden kaçan bazı konular oldu. Cezaevi koşulları, şu anda kapasitenin üzerinde. Bütün siyasi partilere çağrım; af konusuna siyasi değil vicdani açıdan yaklaşalım ve kardeşlik hukuku için cumhuriyetin 100'üncü yılında hep birlikte büyük bir affa imza atalım. Toplumsal barış için af konusunu Türkiye gündemine getiren bir siyasetçi olarak, 100’e yakın cezaevi önünden yaptığım gibi bugün de Can Erzincan’dan TBMM’ne ve tüm Türkiye’ye bir kez daha sesleniyorum: Affet Türkiye diyorum. Haksızlığa uğramışlar için affet… Anaların hasretini dindirmek için affet… Çocukları sevindirmek için affet…"

"Dedikodu siyasetini bırakın"

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ittifak ortaklarından ve parti içinden gelen eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da yanıt veren Sarıgül şunları söyledi:

"4 aydır CHP’yi konuşuyorlar. 4 aydır Ak Parti değirmenine su taşıyorlar. Kılıçdaroğlu’nu yıpratmak için 2018 seçimlerine, 2015 seçimlerine kadar indiler. O ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Niye dedi? Dedikodu siyaseti yapıyorlar. Dikkatinizi çekerim: Kılıçdaroğlu asla kimseyi suçlamıyor. Kimseye Cevap vermiyor. Siyasi nezaketi elden bırakmıyor. Kılıçdaroğlu’nun söyleyeceği bir şey yok mu? Söyleyeceği çok şey var.  Ama ülkesini ve gelecek seçimleri düşünerek polemiklere girmiyor. Türkiye’de sanki her şey normalmiş, Türkiye bir İskandinav ülkesiymiş, tek yanlış olan Kılıçdaroğlu’nun aldığı kararlarmış gibi yorumlar yapılıyor. Kılıçdaroğlu ne yaptıysa ülkemizi bu anormal sistemden çıkarmak için yaptı. O ülkesini düşündü ama görüyorum ve anlıyorum ki bazıları siyasi ikbal peşindeymiş, bazıları partilerinin derdindeymiş. Bu da beni üzüyor. Herkesi dedikodu siyasetini bırakmaya davet ediyorum."